Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефката на ЦИК Камелия Нейкова обясни процедурата по теглене на жребия Снимка: Велислав Николов
Шефката на ЦИК Камелия Нейкова обясни процедурата по теглене на жребия Снимка: Велислав Николов

 ИТН заподозряха, че с №1 пак ще бъдат първи, а от "Възраждане" се обявиха за отпадане на номерата в бюлетините

След като преди минути станаха ясни номерата, с които партиите и коалициите ще се явят на изборите на 9 юни, много кандидати започнаха по традиция да тълкуват какъв ли резултат им вещаят числата. Основните политически играчи, които дойдоха лично да видят късмета си в ЦИК, коментираха и пред медиите очакванията си.

Шефката на ЦИК Камелия Нейкова обясни процедурата по теглене на жребия
Шефката на ЦИК Камелия Нейкова обясни процедурата по теглене на жребия

Първи бяха от "Има такъв народ", които освен това първи от досегашните сили в НС първи научиха номера си, а и ще са под №1 в бюлетината. "Никога не съм вярвал в лично качество в нумерологията, числата или врачуването, но видимо това е добър знак. За нас винаги номер едно са били българските граждани. Демократичното оръжие е в тях - то е наречено избори. Надявам се всичко, което ни се случи в последните девет месеца да е ясно отражение за българските граждани", коментира Станислав Балабанов и добави: "Бяхме първи, видимо се връщаме там, от където тръгнахме". "Много е добре, ще го видите съвсем скоро", каза той за лидера си Слави Трифонов, който води листите в 25 МИР в София и в Плевен.

Шефката на ЦИК Камелия Нейкова Снимка: Велислав Николов
Шефката на ЦИК Камелия Нейкова Снимка: Велислав Николов

"Не разчитаме на номера, за да спечелим доверието на хората. Разчитаме на собствените си сили да убедим българските граждани, че колкото по-висок резултат има ГЕРБ, толкова по-стабилно управление ще има след изборите", коментира Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Той и колегите му ще са срещу №22 в бюлетините.

Петър Петров от "Възраждане" пък припомни тезата на партията си, че бюлетините нямат нужда от номер, защото "интелигентните избиратели умеят да четат". "Номерата като цяло са за купения вот и избирателите, които не могат да се ориентират, но какъвто номер ни е определил жребият на ЦИК, ние ще се съобразим", обясни той. Те ще са под номер 12.

Два дни след като "24 часа" съобщи, че бившата областна управителка на София Вяра Тодева ще е в листите на ПП-ДБ, днес тя вече застана пред медиите като лице на формацията и коментира номера, паднал им се за вота - 14. "Ние продължаваме борбата със скритата власт в името на нашата България, а истинската власт е в ръцете на хората. С №14 ще се борим за всеки глас, за да превърнем България в нормална европейска държава", каза тя и добави: "С който и да е номер, ние ще се борим за реформите, които сме заявили, така че всеки номер за нас е успешен".

Най-доволни изглеждат от БСП, на които се падна №24. "24 карата е чистото злато и на БСП отново се падна да работим 24 часа за страната и за България - нещо, което правим вече повече от 130 години, така че нормално и сега да имаме 24 часа работа, за да тръгне страната в един друг път", каза Борислав Гуцанов.