Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Свиленски размаха снимки на скандални торти
Георги Свиленски размаха снимки на скандални торти

БСП използваха възможността в декларация от парламентарната трибуна да изразят гнева си от начина, по който представители на "Да, България", ДСБ и "Спаси София" отбелязват коледните празници, гарнирайки партито със скандални торти, посветени на бутането на Паметника на Съветската армия. И дори украсени с отрязани детски глави - по думите на Георги Свиленски.

"Мислех, че с незаконното рязане на паметника час по час ще приключи лудостта и дивотията на управляващите. Явно няма да приключи с рязането на МОЧА, с коледните тържества, а ще продължи напред", заяви зам.-председателят на депутатите от БСП. И размаха снимки от въпросните тържества, обръщайки се към лидерите на (не)коалицията и Бойко Борисов, за да види какво подкрепят.

"Ето торта с отрязана глава на българско дете, това напомня ли ви нещо? Войник, крак -  тези хора от "Да, България" така се забавляват, така празнуват Коледа, това е най-успешният им акт през годината", разгневи се Свиленски на първата снимка.

"Тази торта е поздрав за унищожителите на МОЧА" - така пише. Това сте самите вие, част от мнозинството, което подкрепя тези хора - "Да, България", тези хора искат да управляват София. Питам кой изяде главата на това българско дете, кой посмя? Вие сте срам и позор за България, за българската политика, за тези, които са били снощи и са се забавлявали", ядоса се Свиленски на ДБ. Мислех че не е истина и е монтаж, но колеги ми го потвърдиха, добави още той. На един от кадрите пък се вижда и Борис Бонев от "Спаси София", когото ПП-ДБ настояваха да оглави Столичния общински съвет.

"На друго тържество на ДСБ, друга демократка доволна реже главата на войника. Така празнуват Демократи за силна България своята едногодишна работа през годината. Това им доставя удоволствие, душевен мир, спокойствие за изпълнен дълг. Не ви ли е срам г-н Атанасов?", обърна се той към председателя на ДСБ Атанас Атанасов, който е и депутат.

"Срам и позор за вас. Излезте, извинете се за това, което сте направили. Лудостта ви няма край. Ако не се вземат мерки и не бъдат изхвърлени от политиката, ще стигнем и до по-лоши неща. Трябва да сложим край на това беззаконие, на този срам. Вие сте новите варвари на България", добави още Свиленски.

По-късно, в кулоарите, Свиленски отказа да каже кои народни представители са яли скандалните торти. 

Доволството на десните от премахнатия паметник вбеси БСП.
Доволството на десните от премахнатия паметник вбеси БСП.
Тази торта вбеси БСП
Тази торта вбеси БСП

"Всички политици, които са били и на двете фашистки мероприятия - незабавна оставка от всички публични длъжности. Ако бяхме в нормална държава, щеше да има чутовен скандал. Те отрязаха главите на демокрацията, режат главата и на нацията, тъй като я противопoставят", заяви Иван Ченчев. И нарече колегите си политически канибали. Атанас Зафиров пък заяви, че всички, яли от тортата и били на тези партита на ДБ, трябва да излязат от политиката, защото днес режат глави на торти, а утре щели да почнат и истински глави. Според Свиленски са фашисти и варвари.

"Тези хора управляват България, Борисов им съдейства, сега искат и София да управляват", гневен обобщи депутатът от БСП.

Почти по същото време независимият депутат Радостин Василев пусна снимки на торти от партито на десните, а в групи на социалистите кадри от партито се въртят още от снощи.

Задоволство от пикантната торта чрез фейсбук пост изрази Емил Джасим, който до 2021 г. беше част от ръководството на ДБ. 

Доволството на десните от премахнатия паметник вбеси БСП.
Доволството на десните от премахнатия паметник вбеси БСП.

"Тази торта, както установих, върви чудесно с чай от русофилски сълзи", пише той.