Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Михайлов
Борислав Михайлов

Изпълкомът ще е в понеделник, обяви той

Ще подаде ли оставка и кога - това отказа да отговори президентът на БФС Борислав Михайлов пред журналисти и депутати в парламента.

За оставката му говориха от "Възраждане", депутатката Кристина Петкова от ПП-ДБ, а независимият Радостин Василев го попита ще си ходи ли от поста.

"Всички знаят вашето отношение към мен и вашите борби, но това всичко е извън темата. Отказвам да отговарям", отговори Михайлов.

Петкова, по чието предложение бе проведено изслушването, се обърна към него: "Спортът и футболът трябва да обединяват. Това, което вие и БФС под ваше ръководство успяха да направят, беше да обединят агитките на "Левски", ЦСКА и други отбори, които имат дълговечна вражда помежду си в исторически спортен план с един единствен мотив - вашата оставка".

"Аз, без да съм платена от когото и да е било, ви призовавам да си подадете оставката като първа стъпка на реформата в българския футбол", каза тя.

"Единственото, което ние имаме като становище, е вие и вашият екип да подадете оставка", обърнаха се към него и от "Възраждане".

Цветан Предов от "Възраждане" пък определи поведението на Михайлов по време на изслушването като "арогантно".

БФС е абсолютно независима организация без никаква държавна издръжка. Привлекателното е това, което виждате, иначе е отговорност. А моят живот целият е футбол, каза президентът на Футболния съюз. Може би тук сте ме извикали като жертвено агне и всички сте върху мен. Целта съм аз. Ще успокоя всички граждани другата седмица", добави Михайлов.

"Все едно не сте виждали други протести, много по-големи, винаги се говори за платени протести. Има нормални хора, които си протестират, и други 150 с маски, които никой не ги вижда, те бутат другите хора и правят вандалщини. Това е хулиганство. Надявам се, че ще ги открият", обясни Михайлов защо смята, че протестът е платен.

"Не се занимаваме с политика. Футболният съюз е неправителствена организация. Не виждам защо точно вие в Народното събрание предизвиквате човек да си подава оставката, когато е избран от футболните хора. Аз казах, че в понеделник ще има Изпълком и всичко ще си дойде на мястото, защото такъв е редът", обяви той.

Припомняме, че преди евроквалификацията България - Унгария футболни фенове излязоха на протест срещу БФС и ръководството му. Те поискаха и оставката на президента Борислав Михайлов.

Протестът започна спокойно около 17:30 ч., но рязко ескалира към 18:20 ч. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предупредиха, че ако не спрат, ще бъде употребена сила, след което започна да разпръсква феновете.

След началото на мача феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на "Гурко" човек бе пребит от полицията. Пристигна линейка на мястото.

Оставката на Боби Михайлов беше поискана от Бойко Борисов и ПП-ДБ, които поискаха също и оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

Прокуратурата започна разследване срещу ръководството на БФС още в деня след ексцесиите в София, а президентът на съюза Борислав Михайлов веднага беше привикан на разпит в държавното обвинение, а по-късно отведен и в КПКОНПИ.