Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЪВ ФОРМА: Илиян Мицански даде заявка за титулярно място с доброто си включване срещу Италия.
ВЪВ ФОРМА: Илиян Мицански даде заявка за титулярно място с доброто си включване срещу Италия.

България направи страхотен мач с Италия и извъртя престижно равенство 2:2, което беше достатъчен повод на някои анализатори да бият тъпаните, че сме излезли от кризата и едва ли не вече сме се класирали за световното в Бразилия.
Треньорът на държавния тим Любо Пенев е в паника точно от тази еуфория, която като нищо може да се пренесе върху играчите ни и да им завърти главите в най-неподходящия момент.
“Любо Пенев буквално ни забрани да се радваме след мача с Италия. Каза, че нищо не сме направили още и тепърва идват трудните мачове. Италианците сигурно си мислеха, че лесно ще вземат трите точки, но другите им съперници Дания и Чехия едва ли ще бъдат толкова
аристократично настроени
Всичко това са думи на Любо, който ни предупреди са ни налягаме парцалите”, заяви пред “168 часа” наш национал.
Самият Пенев сякаш нарочно се опита да покаже, че не се поддава на емоциите и веднага след мача вдигна скандал на администратор, че не е изпълнил негово нареждане. Човекът се зарадвал на равния с финалиста на европейското и забравил да купи пици за целия отбор. Треньорът поискал точно тези
 въглехидратни бомби
за възстановяване на играчите. С тестените изделия били захранвани веднага след мач играчите на някои от най-големите европейски отбори.
“Не ме интересува кой на какво се радва. Поискал съм пици и трябваше да ни чакат в съблекалнята. Няма да търпя повече такива пропуски”, нахокал своя подчинен Любо Пенев. На медии и фенове той призна, че е доволен от играта, но не и от резултата и действията на главния рефер. Пенев се опита да охлади и обществения ентусиазъм от добрия мач с италианците.
“Това беше първата стъпка, но ни остават още девет. Не очаквайте, че за дни, седмици или месец нещата ще се оправят като с магическа пръчка. Най-важната ни задача сега е да вървим към стил на игра, който да ни позволи след един силен мач да направим и втори такъв. В тази връзка
прекалената радост
от добрата ни игра срещу Италия може само да ни изиграе лоша шега”, обясни Любо Пенев. Треньорът си призна, че му липсва футболист, който да знае как да се възползва и от половин положение пред вратата на противника.
“Липсва ни професионален убиец в наказателното поле. Доста неща има още да оправяме, но с подобни мачове само можем да бъдем оптимисти за бъдещето”, заяви Пенев. Той беше признат от своите играчи като много добър мотиватор, който успял да ги накара да се чувстват като равни с равни с играчите, стигнали до финал на европейското.
“Пенев няма свои любимци в отбора. В един момент си говори приятелски с някого, но в следващия може да го среже, че не си дава зор на тренировка. Хубавото е, че сега в отбора няма и големи звезди, които да се правят на нещо повече. Всички сме на едно дередже и гледаме да си помагаме на терена. Мина времето, когато някои нарочно се прецакваха, за да
се излагат взаимно
пред публиката”, твърди един от избраниците на националния селекционер. Според него никой в отбора вече не коментирал и отказа на Димитър Бербатов да се върне в държавния тим.
“Някои хора прекалено много обърнаха внимание на изказванията на Бербатов. Неговите думи по никакъв начин не се отразиха върху отбора. Дори не сме и коментирали темата”, категорични са в националния. Пак оттам твърдят, че Пенев прави всичко възможно да затегне дисциплината по време на подготвителните лагери. Някои от момчетата, които преди свободно водеха своите приятелки в хотела, вече са били предупредени да мислят повече за футбол
и по-малко за секс
“Срещите с приятелките са позволени, но са силно ограничени. Пенев иска да знае какво се случва в отбора. Не ни следи като полицай, но все пак се стреми да наложи контрола си и май нещата му се получават”, категоричен е национал, който се кълне, че самите играчи са спрели с глупостите като обикаляне на софийските заведения и пиянстване до зори.

 

ГЕНЕРАЛ: Пенев поиска от играчи и служители в БФС да изпълняват точно нарежданията му.
ГЕНЕРАЛ: Пенев поиска от играчи и служители в БФС да изпълняват точно нарежданията му.