Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джорджа Мелони КАДЪР: Туитър/@GiorgiaMeloni
Джорджа Мелони КАДЪР: Туитър/@GiorgiaMeloni

За първи път в историята на авиацията дясно ориентирано правителство поставя таван на цените на самолетни билети!

На 10 август италианският кабинет, ръководен от бившата журналистка Джорджа Мелони, одобри мерки, които ограничават покачването на цените за полети между континентална Италия и Сардиния, като най-високата цена не може да надхвърля 200% от обичайните цени за сезона. Понастоящем те са достигнали пик от 800%!

"Държавата трябва да се намеси, когато гражданите са подложени на търговски решения, които не отговарят на пазарната реалност и очевидно са насочени срещу правата им!" - заявява министърът на бизнеса и родното производство на Италия Адолфо Урсо. Думите му са в отговор на изказването на изпълнителнителния директор на Ryanair Еди Уилсън, който нарича мерките "незаконни и глупави". Той обяснява още, че така авиокомпаниите нямат основание да летят през спокойните зимни месеци, когато цените естествено спадат, ако не може да бъдат наваксани през пика на тяхното търсене. И нарича правителството "Съветска Италия"!

Единственият отговор може да е: "Не летете. Други ще летят, не се притеснявайте!"

В тази ситуация ЕК отново се държи като преварени италиански спагети и официалното мнение прилича на движението, което спагетите биха направили, ако човек опита да ги постави изправени. "Становището", изречено от говорителя на ЕК Адалберт Янц гласи: "ЕК подкрепя мерките за предоставяне на възможности за транспортна свързаност на нормални цени и в съответствие с ценовите политики в ЕС"

А? Що рече? Кое по-точно подкрепяте?

И за да е още по-демократично, той "уточнява": "Устойчивата конкуренция се гарантира от свободното формиране на цени и това е най-добрият гарант за постигане на поносими цени."

Да, така говори всеки безполезен и безплатно пътуващ администратор, който от десетилетия не е чакал на нито една опашка на летище, не е бил обект на летищна агресия заради забравена малка бутилка с вода и не е спал по пода на летища, защото за пореден път полет не може да бъде осъществен.

Романтичните години на авиопревозите приключиха и вече сме в поредна война - на цени, на обслужване, на терор над пътниците и толкова условности, че човек без детайлни познания за пътуването със самолет почти няма шанс да се справи.

Пасажерът трябва да знае коя компания кой вид ръчен багаж допуска, кой мери теглото, кой не го мери, какъв размер багаж може да се сложи в багажното отделение според вида на билета и кой задължително остава в краката, за кои седалки се плаща още върху цената за седалка, кои седалки са включени в цената, къде може да напълни празна бутилка с вода от фонтанче за пиене на вода и къде ще мине на проверка точно преди да се качи в самолета, където отново да му отнемат течността.

Трябва да познавате летища, гейтове, модификации самолети...

Това вече не е пътуване, това е ад!

От фейсбук