Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов

"Без 3 март нямаше да има България и 24 май, защото нямаше да има кой да празнува 24 май. Без 3 март нямаше да има 6 септември, защото нямаше да има какво да се съединява. Без 3 март нямаше да има 22 септември, защото нямаше какво да обявява независимост".

Така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира предложението на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" националният празник да стане 24 май. Вчера коалицията представи предложенията си за конституционни промени.

"Само едно нещо си заслужава да бъде коментирано, разбира се в негативен план, и то е, че с предложението да се премахне 3 март като национален празник за пореден път ПП-ДБ чертаят тежка разделителна линия, т.е. те показват единствено и само омраза към всичко българско", каза още Костадинов.

"Не си заслужава да коментираме каквото и да е било друго след това тяхно предложение", отговори той на въпрос какво смята за идеята на ПП-ДБ президентът вече да не може да назначава свои хора за служебни министри. Той не коментира и предложението кметовете да имат право на до два мандата.

В проекта на "Промяната" и ДБ служебни министри ще стават редовните в оставка, а предсрочните парламентарни избори ще са до един месец след разпускането на Народното събрание.