Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       
Причините според изданието са няколко. Първо, украинците много трудно ще бъдат обучени да се справят с тези нови технологии, тъй като досега са управлявали само руски танкове. Освен това горивото за американските машини е керосиново, а за британските и немските – дизелово, което ще породи объркване. Използването на различни снаряди допълнително щяло да затрудни украинската армия. Към това се прибавят специфичните за всяко оръжие смазочни материали и фактът, че много от мостовете няма да издържат подобна тежка техника. Затова изводът е, че сегашните западни танкове ще станат „лесна плячка“ за руските ракети и самолети, разяснява „Репортьор“.
Пропагандатор № 1 на Кремъл Владимир Соловьов отиде още по-нататък – сякаш легендарната битка край Курск вече се е разиграла на територията на Украйна и Путин като Сталин дава команда за щурм към Берлин. В предаването си Соловьов директно заяви, че руските войски трябва да атакуват столиците на Германия и Франция, а териториите на Великобритания и Полша стават легитимни цели за нанасяне на удари. Включително като се използват тактически ядрени оръжия. Тук Соловьов приятелски смигна на публиката, че е необходима хитрост – за тази операция може да се използва частната военна гвардия „Вагнер“.
„Е, неудобно ни е да правим това, но „Вагнер“ имат собствено оборудване – заговорнически обяснява Соловьов. - Дайте им го, нека да нанасят удари от територията на Африка. Нещо ще излети от, да речем от Либия, и ще удари във Франция. Или неидентифициран кораб, принадлежащ на частна структура - от него ще се атакува с морски дронове територията на Великобритания.” Разбира се, Соловьов не го казва случайно. Руската фрегата „Адмирал Горшков" се готви за съвместно военно учение с Южна Африка и Китай и преди дни изстреля хиперзвукова ракета „Циркон“, летяща на височина 30 - 40 км.