Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗАКАНА: Симеоне обеща неговите играчи да натупат баските и да вдигнат купата.
ЗАКАНА: Симеоне обеща неговите играчи да натупат баските и да вдигнат купата.

Футболистите на "Атлетик "(Билбао) обещаха до един да се татуират, ако успеят да спечелят Лига Европа.
Пръв тон даде изгряващата звезда на баските Икер Муниаин, който обеща да изрисува купата върху гърдите си.
"Това е исторически момент за нашия отбор. лично аз не вярвах, че ще успеем да стигнем до финала, но ето че това се случи. Отстранихме страхотни отбори, пътят беше дълъг и сега ни остава само едно стъпало, за да сме на върха.

Най-тежко е да загубиш точно финала

след като си минал през всички останали препятствия. Затова и съм готов на всичко само и само шансът да е на наша страна. Обещавам, че ако победим, ще си татуирам купата на видно място по тялото си", категоричен беше Икер Муниаин. Неговата идея моментално запали и голяма част от съотборниците му. Всеки от тях има различна идея какво да си татуира по тялото, ако тимът вземе купата във втория по престижност европейски клубен турнир.
"Сигурно ще си изпиша годината, в която сме спечелили трофея, върху някоя от ръцете. Не обичам татуировките, но щом Икер го е решил, и аз няма да остана по-назад. Плаках след щастливия ни втори мач със "Спортинг" (Лисабон). Сега всички имаме една основна задача - да оставим еуфорията зад нас и да се концентрираме за финала. Представете си само каква битка ще бъде с "Атлетико" (Мадрид). И те искат колкото нас да спечелят турнира. В този мач няма фаворит, всичко може да се случи", обяви нападателят на "Атлетик" (Билбао) Фернандо Йоренте. Звездата на тима осъзнава, че след края на сезона

ще трябва да си стяга багажа

Куп грандове са готови да извадят десетки милиони, за да вземат испанския национал. Ръководството на баските няма как да откаже подобни оферти. Шефовете на тима просто изчакват най-добрата. Засега с едни гърди напред са "Манчестър Сити", "Челси" и "Барселона". И трите гранда ще наддават до последно за подписа на Фернандо Йоренте. Каталунците дори се смятат за сигурни победители в тази надпревара.
"Не ме питайте за трансфери точно сега. Остават ни два финала. Мачът за Купата на краля също е от огромно значение за нас. Играем срещу "Барселона", представете си

какво зрелище ще сътворим с каталунците

Искам да спечеля два златни медала, които ще стоят идеално над леглото в спалнята ми. След като изпълня тази си цел, ще мисля за бъдещето си. В момента в главата ми е единствено финалът с "Атлетико" (Мадрид)", каза Йоренте.
Абсолютно същите мисли се въртят и в главата на Диего Симоне. Наставникът на мадридчани разкри, че от сутрин до вечер мисли как да спре звездата на врага Йоренте. "Те имат наистина страхотни нападатели. Ще трябва някак си да ги неутрализираме. Най-важната ми цел е да не допускаме някой случаен гол, защото във финала подобна грешка може да се окаже фатална. Колегата Марсело Биелса е голям мой приятел, но на 9 май двамата ще сме врагове на терена. Надявам се след края на мача аз да се усмихвам, а той да е разочарован", каза Симоне.

 

Лионел Меси:

Вземем ли кралската купа, сезонът ни не е провален

"Не мога да нарека сезона ни провален, ако успеем да спечелим Купата на краля. Това е престижен трофей, за който се борихме дълго време. Със сигурност на финала срещу баските няма да ни е лесно, но те знаят, че нашият отбор е фаворит", сподели звездата на "Барселона" Лионел Меси. Неговият тим понесе три много тежки загуби в последните седмици. каталунците се простиха с титлите в Испания и в Шампионската лига и на всичкото отгоре бяха изоставени от треньора им Хосеп Гуардиола.
"Най-много ме е яд, че Гуардиола си тръгна. Той ще си остане емблема на клуба. Надявам се и с новия наставник да продължим пътя към върха. Първата ни задача е да спечелим Кралската купа, а догодина ще сме много по-силни", обеща Меси.

ОСТРИЕ: Йоренте (в средата) е основният коз на "Атлетик" (Б) във финалния сблъсък.
ОСТРИЕ: Йоренте (в средата) е основният коз на "Атлетик" (Б) във финалния сблъсък.
СПОКОЕН: Меси обяви, че и Кралската купа му е достатъчна тази година.
СПОКОЕН: Меси обяви, че и Кралската купа му е достатъчна тази година.