Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят Денислав красимиров в съдебната зала
Водят Денислав красимиров в съдебната зала

28-годишният Денислав Красимиров, който насече с лопата 62-годишната британка Тина Даян Еър в търновското Ново село, може да получи присъда още на Йордановден. На разпоредителното заседание  в Окръжния съд подсъдимият поиска съкратено съдебно следствие и се отказа от разпит на всички свидетели, което прави реална хипотезата процесът срещу него да приключи за 1 ден. Той обаче не може да разчита на снизхождение от съда заради пресичане на възможността убийци да намаляват присъдите си чрез съкратен процес.

Дългогодишната служителка в международна адвокатска кантора Тина Даян Еър стана жертва на младия си приятел Денислав в дома си в търновското Ново село на 17 февруари м.г..

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с който подсъдимият Денислав Красимиров от Горна Оряховица е обвинен, че умъртвил по особено мъчителен начин и с чудовищна жестокост Тина, като и нанесъл множество прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и съсякъл черепа й с права лопата. После скрил тялото в плевнята и преспал в окървавеното жилище, пише в обвинителния акт на окръжната прокуратура. Според съдебномедицинската експертиза смъртта е причинена от тежка открита черепно-мозъчна травма, причинила разкъсване на главен мозък.
28-годишният Денислав е задържан в Затвора в Ловеч и не е давал обяснения за мотива и обстоятелствата около убийството. За разпоредителното заседание в края на ноември той бе доведен в съдебната зала с пранги на ръцете и краката, скрит с ниско спусната пред очите му шапка с козирка и предпазна маска. Младият мъж бе сам в съдебната зала. В съда не присъства никой от близките му. По настояване на подсъдимия адвокатът му поиска отвод на съдебния състав, ако са чели медийните публикации по негов адрес и се чувстват предубедени. Поискано бе Денислав да не бъде сниман, както и делото да се гледа без присъствие на журналисти. След кратно заседание магистратите отхвърлиха исканията като неоснователни.

Решено бе делото да се гледа по реда на Глава 27, чл.371, т.1 от НПК, а подсъдимият даде съгласие да не се разпитват всички свидетели и вещи лица по досъдебното производство. На следващо заседание на 6 януари ще бъдат изслушани само една свидетелка и трите вещи лица, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на Денислав.

В съда не се явиха и четиримата британци от семейството на жертвата, които са били редовно призовани на Острова като пострадали от престъплението. Не е ясно дали те ще се включат в  процеса през 2023 г.