Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов 
КАДЪР: БНТ
Христо Иванов КАДЪР: БНТ

Ние битката за машини не сме я търсили. Всички говорят за бюджета, за правителство. Полагахме усилия да съставим правителство. Изведнъж се появява Нинова. Това нещо е първият законопроект, който минава. Оказа се най-важното нещо. Това не е наша битка, но ние отбраняване правата на нашите граждани. Тези хора излязоха, защото им се отнемат правата. Това заяви депутатът от “Демократична България” Христо Иванов пред БНТ.

"Тук става дума за формиране на същите три партии, които си избраха и председател. Цонев трябваше да е отпред на протеста, тъй като неговите предложения бяха отхвърлени. Вместо това той отбранява този подход на среднощно прекрояване на изборния кодекс, което е в нарушение на правилника."   

"Хората са шокирани от тази демонстрация на сила. Бойко Борисов искал други машини, обаче искал и диалог. Голяма част от тези машини са в нарушение на правилника. Нинова и БСП искаха да върнат хартията, но гласуваха за всички идиотщини на ГЕРБ. ДПС иска трети машини, но и те отбраняват този законодателен подход. Става дума за тестване на взаимното доверие дали тази група може да се превърне в управленска", добави Иванов.

Иванов добави, че трябва да се изгради комисия, която да води разговор относто изборния кодекс. Според него това е единствения начин да бъде изградено доверие в народа. 

"През изминалата седмица всички полагахме усилия да намерим възможност за разговор. Всичко това беше счупено тази нощ. Аз мислех, че си струва да извървим трудния път за намиране на допирни точки. Сега виждам колко ще е трудно да се върнем обратно."