Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТАЛАНТ: Ковачев играе по-често драматични роли, но владеенето му и на комедията проличава в "Женени с деца".
ТАЛАНТ: Ковачев играе по-често драматични роли, но владеенето му и на комедията проличава в "Женени с деца".

Актьорът Любомир Ковачев, който играе мъжа под чехъл Мишо, твърди, че обожава свободата си и няма нищо общо с него.
"Никога не съм мислел, че имам излъчване на мъж като Мишо. Той е верен на жена си, а аз съм малко по-различен. В никакъв случай не подкрепям изневярата, но той просто се доверява на всичко на съпругата си и прави това, което тя каже. Това е разликата между нас. Аз много обичам свободата си и затова съжалявам донякъде този образ", споделя пред "168 часа" Ковачев, който играе любящия мъж Мишо в сериала "Женени с деца". През своята кариера актьорът се е занимавал по-скоро с драматични роли, но в момента осъзнава, че владее добре и комедията.
Казва, че се чувства добре в сериала заради добрия екип, с който работи, и настроението на снимачната площадка. В момента той изцяло е отдаден на новия си образ на "мъж под чехъл" и не му остава време за други продукции.

"Имах страх от сцената,
но преодолях
треската постепенно,

с всяко едно излизане пред публика, докато накрая тя просто не изчезна", споделя Ковачев.
Явява се на кастинг за сериала и го избират. Любопитното е, че не българската част от екипа, а американската надделява той да получи главната роля. Щатските продуценти имат последната дума при избора на актьори за известния в цял свят сериал.
Ковачев разказва как всъщност никога не е мечтаел да стане артист, дълго не е знаел с какво иска да се занимава.
"Бях дете с буен нрав. Постоянно се биех, но пък после коренно се промених. Нещата с актьорството се случиха напълно случайно. Когато бях на седемнайсет се снимах като статист в един филм в България, в който участваше Кристоф Ламбер. Бях много впечатлен от всичко и мои приятели ме посъветваха да се занимавам с кино, защото ми се отдавало. Реших да ги послушам", спомня си Ковачев. Години по-късно, след много образи зад гърба си у нас и във Франция, актьорът участва в главната роля във филма "Чужденецът" - отново партнирайки си с Кристоф Ламбер, където Любомир играе французин.
"Да изиграеш французин, а да си българин, е трудно. Колкото и добре да говоря френски, беше изпитание за мен. Когато Ники Илиев ме покани, първоначално му отказах, но той много държеше да съм аз. Донякъде моята личност и образът, който играя, се доближават. Разликата е, че аз самият в една чужда страна не бих се отдал изцяло на своето влюбване", категоричен е Ковачев.
Освен колеги в актьорски план той и Ламбер са и близки приятели и често си пишат имейли.
След като завършва висшата театрална академия в Лион, Ковачев играе в различни постановки и филми, а в един от тях дори си партнира с известната актриса Софи Марсо.

"На български език ми е по-лесно да играя. Тук съм имал и по-главни роли,

а във Франция - по-второстепенни персонажи. Но пък съм забелязал, че когато говоря на френски, правя по-малко лапсуси, отколкото на собствения си език. Там съм завършил и прекалено много обичам самия език, затова обръщам повече внимание на това как ще се изразя и как ще прозвучи самото изречение, докато на майчиния език не се замислям толкова и правя повече грешки", обяснява Ковачев.
Той обожава Франция и дори смята, че в предишен живот е бил французин. Според него

у нас се набляга повече
на дебелашкия хумор,
докато във Франция хората
са по-лицемерни

"Българските актьори са много талантливи, а във Франция според мен мъжете не са толкова добри, колкото жените актриси. Докато ние имаме актьори на световно ниво като Деян Донков, Иван Бърнев, Захари Бахаров и още много други", обяснява артистът.
Любомир Ковачев твърди, че предпочита героите, които са много различни от него самия. Актьорът никога не отказва трудните роли, защото те му дават шанс за по-голямо развитие.
"Най-голямото предизвикателство, което съм имал в кариерата си, беше във Франция в академията. Там играх младия Ергин по Хенрик Ибсен. Тази роля е много комплексна и сложна. Става дума за един човек, който не може да открие себе си и търси място, в което може да си намери корените. Това е както при лука, който няма костилка и колкото и да търсиш ядрото, не можеш да го откриеш. При него от всяка една люспа, която обелиш, ти се насълзяват очите", обяснява младият актьор.
В България Любомир Ковачев става известен с ролята си на гей в сериала "Забранена любов". За нея той споделя, че не е знаел от самото начало, че ще трябва да играе обратен, но се е съгласил заради предизвикателството.
"Беше трудно да се превъплътя е бисексуален, който постепенно се превръща в гей. Имах късмет, че играх с Иван Юруков, защото с него сме близки приятели.
Ако беше с някой друг, не знам дали щеше да се получи. Не ни беше лесно и на двамата, но в главата си, когато предстояха такива сцени, си представях, че срещу мен стои жена. Въпреки трудностите се оказа доста забавно, много се смяхме с Иван", усмихва се актьорът.
В момента Любомир Ковачев се чувства много щастлив, защото отскоро има нова жена до себе си. Споделя, че тя не е от актьорските среди и държи да запази името й в тайна.

ПАРТНЬОРИ: Любо играе французин заедно с Кристов Ламбер в "Чужденецът".
ПАРТНЬОРИ: Любо играе французин заедно с Кристов Ламбер в "Чужденецът".