Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Водещият автор д-р Рей Тоблър, сътрудник в Университета на Аделаида смята, че изследването на древна ДНК е от решаващо значение за разкриването на тайните на човешката еволюция.

„Ние вярвахме, че историческите събития на смесване между човешки групи може да имат скрити признаци при генетичните промени в съвременните човешки геноми - каза д-р Тоблър. - Изследвахме ДНК от повече от 1000 древни генома, най-старият, от които беше на около 45 000 години, за да видим дали някои видове генетични адаптации са били по-често срещани в нашата история, отколкото предполагаха изследванията на съвременните геноми.“

Неандерталци и праисторически хора понякога прибягвали до канибализъм.
Неандерталци и праисторически хора понякога прибягвали до канибализъм.

„Използването на древни геноми беше от решаващо значение, тъй като те предшестваха големи исторически събития на смесване, които радикално промениха съвременния европейски генетичен произход - казва професор Кристиан Хубер, старши изследовател, сътрудник в Университета на Аделаида и асистент в Университета на Пенсилвания. - Това позволи да възстановим признаците, по които е осъществена тази адаптация и които са невидими при стандартния анализ на съвременните геноми."