Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       
Литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис заяви пред репортери, че "г-жа Собчак в момента не е включена в нито един списък за санкции на ЕС, Обединеното кралство или САЩ. Това не означава, че не може да се случи". Литва и други балтийски държави заедно с Полша спряха да приемат руски граждани с валидни шенгенски визи още през септември, припомня Ройтерс. Според ТАСС Собчак е купила билети до Дубай и Турция, за да заблуди властите, но в крайна сметка е заминала за Беларус, откъдето е влязла в Литва. В канал в Telegram се появи видео, на което се вижда как Собчак, облечена в спортно яке и шапка с козирка, казва на граничния КПП, че заминава за Литва. Не е известно дали ще остане там. Израелски граждани с валиден паспорт могат да пътуват свободно и в Шенгенското пространство, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.
КСЕНИЯ СОБЧАК
КСЕНИЯ СОБЧАК

Защо Собчак избяга от родината си

Бляскавата дъщеря на бившия шеф на руския президент Владимир Путин – починалия вече първи постсъветски кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак, предизвика шок в страната.

Следователи твърдят, че претърсването в луксозния й дом е част от разследване на предполагаеми нарушения на закона от нейния медиен директор Кирил Суханов, който беше задържан за изнудване. Ксения Собчак отхвърли обвиненията срещу партньора си като "бълнувания и глупости" и описа ареста му като част от усилията на властите

да задушат независимите медии,

пише ctvnews.ca.