Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хана Хънт
Хана Хънт

Лидерката на екоорганизацията Хана Хънт е любител на екзотичните дестинации. Семейният ѝ имот в Шотландия е рекордьор по замърсяване

Медиите на Острова разкриха, че една от основателките на движението - 23-годишната Хана Хънт, е най-яростният поддръжник. Именно тя залепя плакати с разрушения върху картината на Джон Констабъл, опитвала се е да нахлува в камиони, превозващи гориво, влизала е в рафинерии, държала е шофьори на цистерни за подкуп и е правила хиляди подобни неща. Хънт често изнася лекции по темата, че изкопаемите горива са "проект за смърт", и винаги предупреждава за "пълния колапс на обществото".

Хана Хънт и 22-годишният Лазарус покриха картина на Джон Констабъл с плакати с изгорели дървета.
Хана Хънт и 22-годишният Лазарус покриха картина на Джон Констабъл с плакати с изгорели дървета.

Смешното в случая е, че на една от тези лекции, тя бе признала, че

импулсивно е отлетяла до Канарските острови,

за да избяга от студеното британско време. Това доведе до хиляди нападки срещу нея, а някои дори се опитаха да пресметнат колко е навредила тя на Земята.

От профилите й в социалните мрежи ясно се вижда, че Хана Хънт често ходи на екзотични ваканции, но под снимките й пише: "Можем ли да погледнем назад след още 50 години и да кажем, че направихме всичко, за да защитим нашата доста готина планета?"

Хана Хънт на едно от екзотичните си пътувания.
Хана Хънт на едно от екзотичните си пътувания.

Ако Хънт летеше до всяка дестинация в света, тя щеше да измине 49 404 въздушни мили за 5 години и да е отговорна за емисиите на 13 тона въглероден диоксид. Средно за Европа на човек се падат по 8,4 тона за цяла година.

Според таблоидите

бащата на Хана управлява консултантска фирма

за околната среда и семейството й закупува имот от началото на XX век на западния бряг на Шотландия, който има една от най-ниските възможни енергийни ефективности. Отоплението и осветлението на дома водят до връщане на приблизително 12 тона въглероден диоксид обратно в атмосферата, което е двойно повече от средното за Шотландия, сочи националният регистър за сертификати за енергийни характеристики.

Въпреки това подрастващите в Англия са истински нейни фенове, а "Просто спрете петрола" всеки ден има по няколко нови членове. Проблемът, който отчитат експертите обаче, е, че тези екоактивисти опорочават каузата си, защото използват недопустими инструменти.

Вандалите набират инерция и ще продължат да нанасят щети на безценни шедьоври, а правителствата едва ли ще спрат проектите за добив на петрол и газ.

Хана Хънт и 22-годишният Лазарус вероятно са двойка.
Хана Хънт и 22-годишният Лазарус вероятно са двойка.
Хана Хънт
Хана Хънт