Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имал незаконна дъщеря от привлекателната си любовница, твърдят биографии

Ако Елизабет II не е била кралица, е било твърде вероятно да се разведат с Филип, който е красив и очарователен, но и не особено верен.

Проблемите в двойката започват, когато още много младата 25-годишна Лилибет е коронована след внезапната смърт на баща си. Изминали са само шест години от сватбата и никой не очаква, че

Елизабет ще стане монарх

толкова скоро

Свикнал да играе главните роли, принц Филип изведнъж се озовава зад съпругата си. Налага се да се откаже от много неща и въпреки че знае какво го очаква още преди брака, новата роля за него е непосилна. На първо място, той е лишен от любимата си кариера на морски офицер. Свободолюбивият Филип се чувства привързан към властната си съпруга: не може да вземе нито едно решение сам, не може да се забавлява на воля както преди. В първите години след сватбата се налага двамата да живеят разделени доста често и се появяват първите клюки, че принцът изневерява на кралицата.

Докато Елизабет II за първи път се задълбочава в кралските си задължения, които я застигат, съпругът й се забавлява в клубове със съмнителна репутация, което дава още един повод за съмнения.

Но така нареченото

"петмесечно ергенско парти" предизвиква истинска буря

в пресата. Принц Филип заминава в Австралия през 1956 г. и през цялото това време той и кралицата не се виждат. Естествено, малко хора вярват, че очарователен мъж като Филип ще остане без женско внимание и ще се задоволи да общува само с приятелите, придружаващи го на това пътуване. Кралски биографи и журналисти многократно описват тези събития, а най-смелите дори заявяват, че съпругът на кралицата има незаконна дъщеря от една от тогавашните си приятелки. Списъкът на приписваните му любовници включва известни жени като телевизионната водеща Кейти Бойл, актрисата Пат Къркууд, изпълнителката Хелън Корде, аристократки и танцьорки.

Благодарение на неговия авторитет и статус приключенията му не попадат на първите страници на вестниците, но слуховете се разпространяват по целия свят и, естествено, достигат и до кралицата.

Тя не коментира клюки и никога не се произнася за евентуалните изневери на любимия си съпруг. Това поведение на истински монарх тя успява да запази през целия си живот до последните си дни.

За съвет прибягва не до приятелите или майка си, а до чичото на съпруга си - Дики.

Въпреки че самият той не е примерен семеен мъж, една от инструкциите му кралицата ще запомни завинаги. Лорд Маунтбатън й споделя, че мъжете имат определени нужди, което не пречи на любовта към жените им. Може би тези думи я карат да погледне по различен начин на брака си и на връзката със съпруга си.

Кралицата обича

когото трябва,

а не когото иска

Тази историческа аксиома се опровергава от Елизабет II, след като тя живее в щастлив брак със съпруга си Филип в продължение на 74 години. При това брак, който служи като модел на семейни отношения, човешка преданост и женска мъдрост.

Неслучайно Елизабет II най-често е определяна като изключително мъдра жена и тя показва това най-добре във връзката си с Филип. Тя осъзнава много рано, че човек като него не може да бъде постоянно в нейната сянка, и прави всичко, за да го накара да се чувства като глава на семейството им. Тяхната връзка е изградена традиционно: съпругът е начело, а съпругата го следва.

Съюзът им вдъхновява, от любовта им се възхищават, а принц Филип се превръща в основна опора и надеждно рамо на кралицата.