Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи водят Димитър Любенов към съдебната зала. Снимки Авторът
Полицаи водят Димитър Любенов към съдебната зала. Снимки Авторът

Димитър Любенов с поршето ще бъде обвинен за умишлено причиняване на смъртта на французина Лорен Пети заради скоростта от 195 км/ч при ограничение 80 и защото е бил зад волана пиян и дрогиран. Това стана ясно в Софийския градски съд във вторник.

Любенов, който има 29 глоби от Пътна полиция, бе доведен с белезници. Още преди да почне заседанието, той заяви, че много съжалява - най-вече, че е злепоставил близките си.

“Никога не съм карал пиян или дрогиран”, каза мъжът. Според експертизата е бил с 1,73 промила алкохол зад волана, освен че е бил дрогиран с кокаин.

В неделя сутринта той блъсна форда с французите на столичното околовръстно шосе. На място загина пътникът на задната седалка Лорен Пети. Съпругата му е в болница с опасност за живота, а шофьорът им Петър Александров е с по-леки травми.

Пред съда Любенов разказа за минутите след инцидента.

“Стана ми обидно от новините. Там чух, че не съм се притекъл на помощ на пострадалите. Бях в шок, но отидох да помогна. Заедно със свидетелите, които излъгаха по телевизията, се опитах да отворя другата кола, но не успях”, каза през сълзи обвиняемият по повод показанията на очевидци, че е викал: “Какво ви пука за французи, вие българи ли сте?”.