Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Георгиев
Георги Георгиев

"София е градът на всички - от потомствените софиянци, за които всеки ъгъл е част от родовата памет и които с право така ревностно я пазят, до новите й граждани-от цялата страна и от чужбина, които я правят град, изпълнен с живот, с детски смях, с енергия и бъдеще. Космополитен град." Това каза шефът на СОС Георги Георгиев на тържественото заседание на общинския съвет.

"Според експерти, демографските анализи показвали, че градът можел да се раздели или едва ли не е разделен на централни райони и квартали, на различни социални групи, дори. Експертите обаче грешат. София не разделя. София събира. Обединява ни и ни приема, превръща ни в част от себе си", каза още той.

Георгиев бе категоричен, че  близо 2 милиона българи са свързани с неописуемото усещане за София. "А когато ни завладее това усещане, то никога не ни напуска. София задължава. Да сме достойни за нея. Да я обичаме. И ценим. Да сме мъдри за нея. За нея, а не за себе си", каза още той.

"Ние бяхме избрани от софиянци и от съдбата да преведем града през най-тежките изпитания на последните поне 10 години - пандемия, която застраши всички ни и отне живота на мнозина; - икономическа криза, която ни притисна в ъгъла и ограничи възможностите на всички ни, постави града и неговия градски транспорт пред невиждани изпитания; - политическа криза, в която самозванци се опитаха да обявят София за враг на останалата част на страната; - война, която изпрати в града ни стотици, търсещи закрила и утеха", изреди предизвикателствата Георгиев. Той обясни, че гордее, че начело с кмета г-жа Фандъкова, общинските съветници са се обединили в повечето от тези битки." Бяхме един до друг, защитихме София, борихме се за правата на всеки един софиянец. Доказахме с няколко непопулистки и необходими решения на съвета, че сме по-големи от тънките политически сметки, че обичаме града си и той ни е по-скъп от рейтинга ни", каза още той.

И благодари на всички, които в делниците и празниците си работят за София и за софиянци. На лекарите и сестрите в здравните ни заведения, на учителите и възпитателите в детските градини, на всички общински служители в СО и в районите, на работниците в чистотата, на всички в градския транспорт, на общинските съветници и журналистите. Без вас градът ни нямаше да е същият.

Сенека пише, че Щастието няма дълги ръце. То прегръща оня, който се доближи до него. Нека с делата си се доближим до онази София, в която искаме да живеем.