Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

От Павлета Давидова

Премиерът в оставка определи като лицемерие липсата на депутатите от ГЕРБ по време на поисканото от тях негово изслушване на тема енергетика

В момента не сме спрели да говорим с абсолютно всички независими депутати. Това заяви след изслушването си в парламента премиерът в оставка Кирил Петков на въпрос докъде са стигнали с преговорите за формиране на мнозинство за нов мандат на ПП.

"Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението. Това не може да си го позволим", добави още той.

С групата на ИТН, мисля, непрекъснато се водят разговори и покани към тези хора, добави Петков.

По думите му ПП много искали разговорът да не е "Подкрепяте или не подкрепяте", а за ясни политики и стратегия, разписани по дати, законопроекти.

"Те са над 40 отделни стратегии. Всичко това е толкова логично с тези хора. Дори да кажат "Не", ама да видят цялата програма, да дискутираме по важните за България приоритети и тогава да си направят становището", заяви премиерът в оставка.

Той се надява парламентарните групи да влязат в диалог, но условието му е Слави Трифонов да не взима решения от името на ИТН, както Бойко Борисов ги взима за ГЕРБ.

"За пръв път участвам в изслушване, в което искаха да чуят абсолютно класифицирана информация за договори и цени. Ние ги помолихме да е закрито заседанието и всички си тръгнаха, даже депутатите от ГЕРБ, които зададоха въпроса не бяха в зала", заяви премиерът в оставка. Той отбеляза, че е проведен разговор с другите партии, а ГЕРБ се върнали чак в края на изслушването. Когато говорим за отговорни решения, енергетика, цени, договори, доставчици, когато искате да разберете всичко, което е толкова важно за България, и успехите ни, и да не се интересувате дори да не сте в зала, това е невероятно лицемерие, продължи Петков.