Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията задържа за до 24 часа Васил Михайлов, син на пернишкия зам. окръжен прокурор Бисер Михайлов. 18-годишният кик боксьор е хванат по време на акция, в която участват Националната полиция, ОД на МВР - Перник и служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Срещу Михайлов има 3 досъдебни производства, докладвани на Върховната касационна прокуратура. 

Междувременно излезе клип, на който се вижда как младеж, който прилича на Михайлов, пребива зверски полицай. "24 часа" публикува само аудиото, тъй като кадрите са брутални. Твърди се, че именно Васил извършва побоя, на видеото се чува как приятел на бияча се обръща към него с "Васко" и "Васе".

Акцията е аналогична на тази срещу Венци Боксьора, който тормозеше Световрачене и бе арестуван веднага, след като се разбра за агресията му. Тя е във връзка с постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления от днес стартира специализирана полицейска операция на територията на Перник. Целта на засиленото полицейско присъствие е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите.

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда на бившия футболист Румен Андонов, ОДМВР –Перник уточнява, че в Първо РУ на заподозрения Васил Михайлов са образувани три досъдебни производства за различни провинения. Едното е за побой над полицай. Той е заснет на видео. На него се вижда как младежът рита мъж и му крещи "Ей, полицайче".

На 12.05.2022 г. е образувано досъдебно производство, че на 09.04.2022 г. той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие – през месец ноември 2021 г. в заведение, на 11.12.2022 г. - в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. - в близост до зала „Кракра“ в областния град. На 20.05.2022 г. материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Перник.

На 29.05.2022 г. е започнато друго досъдебно производство, след като според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишния Андонов. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си. На 30.05.2022 г. материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура – Перник.

Последният случай е от 11.06.2022 г, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство за телесна повреда, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 ч. същия ден пред заведение в центъра на областния град, на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят младеж. Той е задържан на 12.06.2022 г., като по медицински причини е освободен. В хода на разследването са установени и разпитани 5 лица, приобщени са и записи от охранителни камери. На 13.06.2022 г. материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Перник.

По информация от Районна прокуратура – Перник, към 15.06.2022 г. трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.

Бащата на Виктор Михайлов е зам. окръжен прокурор на миньорския град. Преди 12 години той, още тогава зам. окръжен прокурор на Перник, бе задържан и обвинен за лихварство. Заедно с него бе арестуван и брат му, на когото Бисер е кръстил сина си. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че заместник окръжният прокурор на Перник е отпуснал кредит от 30 000 лв. и е получавал лихва от 3700 лв. на месец. Той е отправял заплахи спрямо свидетели и семействата им и ги е принудил да поемат задължения за 10 хиляди евро. В последствие обвинението падна, а Михайлов бе върнат на работа.

Заради баща му, всички прокурори в районната прокуратура в Перник са си направили отвод, съобщи говорителката на Окръжна прокуратура - Перник, прокурор Албена Стоилова.

Васил Михайлов е задържан
Васил Михайлов е задържан