Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ралица Василева
Ралица Василева

"Ще запазя спомена за Нери Терзиева с всичкото добро, което съм видяла от нея. Рядко е да срещнеш в живота си човек, който съчетава толкова хубави качества - добрина, талант, компетентност, професионализъм, творческо мислене". 

За спомените си с журналистката Нери Терзиева разказа нейната колежка и приятелка Ралица Василева по Нова телевизия.

"Когато за първи път се появих на живо да водя новини, тя ми се обади да ме успокои, да ми даде идеи и да ме пита как се чувствам. Тя ми каза: когато се появиш пред камерата, поздрави зрителите и им обясни, че водиш за първи път и може да допуснеш грешка. Аз го направих и не допуснах нито една грешка", разказа за първия си спомен Василева.

За нея Нери Терзиева е и приятел, и колега, авторитет, ментор, който я е научил на страшно много, подкрепа. "Винаги се стараехме да се видим, когато се върна в България, чувствах я много близка, но и я уважавах. Тя ме наричаше Рале, или чедо, аз нея в началото - Нери, после, като се сближихме, си позволих да й казвам Нерка".

Когато получих покана от CNN тя се зарадва за тази невероятна възможност. Тогава трябваше да замина само за една година и си говорихме, че ще се върна и ще донеса този опит, за да го приложим и при нас", спомня си Василева.

Друга тяхна обща случка е заснемането на документален филм за промяната в България - тогава двете се връщат в студиото, където са започнали работа заедно, което е много вълнуващ момент, който просълзява и двете.

"Тя никога не се оплакваше. Много уроци съм научила от нея - един от най-ценните е, че е възможно човек да прави качествена журналистика дори ако не е върху най-рейтинговите теми, стига да се представят интересно, за да имат хората необходимата им информация. До последно беше вярна на тези принципи и всичко, с което се захванеше, беше качествено, смислено, нещо, което поне малко ще промени света", сподели Василева и допълни, че заради тези неща разказва и на своите студенти за Нери Терзиева.