Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството - двойна външна политика, коментира той

Нашата голяма грешка е, че подценихме Радев, каза бившият премиер

След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков. Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое. Нека стои още Киро. Те трябва да се сринат докрай.

Ние само благодарихме на съда, че се придържа към закона. Тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша, или чужда полза. Това каза по повод решението на съда за ареста му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Добричко. С него са и бившите министри от партията Деница Сачева, Даниел Митов, Томислав Дончев.

Има значение за партията да си направи ревизия, да си дадем сметка къде сме грешили. И хубавото, и лошото, когато партията има лидер е хубаво да се пише на него. Ние също правихме големи глупости, но затова сега сме добра партия, защото хора с опит са в една зала. Няма никакъв порок в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек. Вчера слушах какво говорят на учредяването на новата политическа партия, поясни бившият премиер.

В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет. В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството? Когато една партия се учредява с една такава песен... Най-хубавото в този текст е - "повече няма да се видим". Ако на нашето мероприятие пуснем подобна, ще ни разсипят, посочи Борисов и иронично поръча на ПР-ката на партията да разпечата и раздаде текста на песента от учредяването на партията "Продължава промяната" на всички членове на ГЕРБ.

Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството - двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението й вчера, коментира той.

Слушайте внимателно президента Радев. Само преди две седмици, когато ставаше въпрос да се изгони посланик Митрофанова, той им каза: „Какво ще стане с моряците?“. Сиреч, тогава е била в ход операцията между нашето президентство и руската страна да ги изведат. Нашата голяма грешка е, че го подценихме. Той е много умен и праволинеен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина, добави бившият премиер.

Той е на мнение, че ако трябва на някого да се благодари за операцията по спасяването на българските моряци от кораба „Царевна“, то това са Румен Радев и Елеонора Митрофанова. Според Борисов Кирил Петков си е присвоил заслугите.

Ако г-н Каримански няма необходимите качества и не е почтен, както казват Кирил Петков и Асен Василев, той не трябва да е шеф и на бюджетната комисия, обясни Борисов.

Вече и не покриваме критериите за еврозоната. Как ще приемат актуализация на бюджета? Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България. И в един момент влезем в управлението, с кои пари ще управляваме?, пита лидерът на ГЕРБ.

Българинът е платил днес в София с 30% повече тока. За бензина и дизела да не говорим. Когато решихме с Цветанов да правим партия, събрахме най-подготвените хора и те са до ден днешен с мен. Един Томислав Дончев, Делян Добрев... и с тези хора решавахме кризи. А те сега се обясняват с една война. Вярно, близко е, ама Сирия да не е по-далече. 2009 г. фалираха банките в света, Гърция. И те сега ме арестуват. Знаеха, че правят глупост. Не може да не знаят, каза още той.

Всички цени на горивата са вдигнати от миналия юли - много преди войната. Руският петрол в момента е на изключително ниска цена. Пазарите се успокоиха, посочи Борисов и обясни, че най-адекватната реакция би била намаляване на ДДС от 20 на 9%, което ще изравни цените, докато премине кризата.

Ако ГЕРБ беше на власт, нито едно от тези нещастия нямаше да се случи на българина. Нинова и Слави знаят как направиха далаверата с машините. И ние ще ви докажем измамата. Затова Нинова усеща, че тази коалиция няма да я бъде. Видя се, че Петков ги е лъгал. Рекет върху ИТН - "ще ви дадем пари, ама махнете Каримански". Само кражбата ги задържа в момента. Убеден съм, че като ги гледате и ви е мъчно от тях. Те така се обиждат, че моите не могат да вземат реда. Ние не можем да ги обидим като хората", шегува се Борисов.

Лидер на Балканите бях направил България. Нямаше събитие, което да не е в София. Да се съберат някъде без мен - абсурд. Президентът Вучич идваше до България и казваше "каквото каже Бойко, това правим". От първи по доходи на Балканите, станахме последни. Некадърността с простотията водят до това. Казах го, защото ми е мъчно, жал. Всички параметри при нашето управление вървяха нагоре. При 0 инфлация, сега не може да се сметне колко е. Ще стигнем и до 100%. Не можем да смогнем с далаверите им - всеки ден имат скандал, посочи бившият премиер.

От ГЕРБ заявиха, че Кирил Петков е подписал с НАТО през офшорка, а сега лъже, че проверява тази офшорка. Те го обвиниха в кражба от 1 млрд.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Бойко Борисов в Добричко Кадри: Фейсбук
Бойко Борисов в Добричко Кадри: Фейсбук