Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЪЗАР: Силвен Дешев надува мускули върху танк.
ГЪЗАР: Силвен Дешев надува мускули върху танк.

Силвен Дешев от Горна Оряховица изнасилва брутално 7 години по-възрастна от него жена в местността Манастира край Лясковец преди два месеца.
Жертвата има връзка с мъж от службите за сигурност и заема висок пост в държавно предприятие, заради което "168 часа" няма да публикува името и снимката й.
Двамата се запознават в интернет. Това е вторият регистриран у нас случай на изнасилване след контакт в глобалната мрежа. Според горооряховчани здравенякът Силвен открай време си падал по възрастни дами, а не по ученички, както приятелите му от криминалния контингент в района.
Делото срещу Силвен Дешев вече е в съда. Той е признал вината си, защото иска

съкратено съдебно следствие,

за да получи условна присъда. Съпругата и двете му деца го чакат в Германия, където живее, и едва ли подозират какви ги върши главата на семейството в родината си.
На 28 ноември съдът не дава ход на делото срещу изнасилвача, който търси в интернет. Причината е, че той не се явява на заседанието, където лично присъства жертвата с адвоката си.
"Силвен вече се е покрил в Германия. Избягал е, защото съдът е отказал да гледа делото при съкратено съдебно следствие" - казват запознати с разследването срещу Дешев.
"Тук е, но в призовката пише, че може да не се явява и той се възползва от това си право" - казва пред съда адвокатът му Димо Димов. Той иска процесът да започне без обвиняемия, но прокурор Галя Николова се противопоставя и иска справка за местонахождението му в момента.
"Присъствието на подсъдимия е задължително по всяко дело за тежко престъпление. В случая двете деяния, за които са му повдигнати обвинения, са тежки, защото предвиждат лишаване от свобода от 2 до 8 години", казва съдийката по делото Милена Карагьозова. Според нея, ако не е на територията на България, би могло да бъде

издадена
европейска
заповед за арест

и той да бъде принудително доведен.
Всичко започва на 20 септември тази година. Дешев и жертвата му се засичат първо виртуално в сайт за запознанства. Уговарят си среща и дори разменят мобилните си телефони. Така възрастната жена прави първата си фатална грешка. Същия ден тя се среща със Силвен, въпреки че по-късно има ангажимент. Виждат се в реалния свят пред съда в Горна Оряховица, където днес тече дело за изнасилването й. Дешев я чака в топлата вечер на септемврийския вторник с колата си. Жената се качва. Силвен я кани на вечеря в Арбанаси. Отиват там и сядат на маса в лятната градина. Разговорът не предполага какво ще се случи по-късно вечерта. На връщане към Горна Оряховица жененият в Германия мъж спира колата край Лясковец. Опитва се да целуне новата си позната, но тя се дърпа.

Няма да мърдаш оттук, докато не те изчукам

- съска извергът. Дамата категорично отказва предложената й близост.
"Това не е възможно, виждаме се за първи път" - отговаря му изплашена жената.
"Много те харесвам, цяла нощ ще стоим тука, ако трябва" - не се отказва Силвен.
Тогава дамата решава да го заблуди и да се пробва да звънне по телефона на приятеля си. Казва му, че трябва да отиде до тоалетната. Бърка в дамската си чанта, за да вземе салфетки като предвидливо увива мобилния си телефон в тях. Той я пуска. Така жената навлиза в гористата местност до пътя. Вади джиесема и набира приятеля си. Успява да му каже къде се намира и моли за помощ. Не предполага, че спътникът й е тръгнал след нея в тъмнината. Мъжът вижда апарата и го сграбчва от ръцете й. Хваща я здраво и започва да я влачи през храстите към автомобила си. Натиква я вътре със сила. Пита я на кого е звъняла и какъв е. Ядосва се.
"Сега ще извикам петима и ще ти се изредим всички" - крещи в лицето й извергът. Започва да избира телефонни номера. Жената притихва от страх. Дешев й заявява, че приятелите му ще дойдат дрогирани. През цялото време настоява да правят секс. Дори вади пистолет.
След това я вади от колата, хвърля я на земята и брутално я изнасилва. Въпреки молбите на жената да спре, Силвен Дешев продължава. След акта я връща в Лясковец и я зарязва на главната улица. По якето й е открита сперма от него, което е едно от доказателствата срещу изверга.
След изнасилването жертвата на Дешев не е на себе си и още не може да се отърси от ужаса на преживяното.
Веднага след като се разделят, жената се обажда на приятеля си и Силвен Дешев е светкавично арестуван. Оказва се, че има няколко регистрации в интернет с фалшиви за личността му данни, с които е търсел запознанства с по-възрастни от него жени.

Насилникът има и стари
криминални регистрации

за кражби, от времето преди да заживее в Германия. Името му не е чуждо на ченгетата в региона. Засичан е отдавна в контакти с бандити.
От години Силвен Дешев живее в Германия, като се връща в родината си рядко. Там той е женен и има две непълнолетни деца. Силвен Крадеца, както е известен в Горна Оряховица, е племенник на известения актьор от близкото минало. Вуйчо му е известен като общественик в региона и днес се занимава с бизнес. С племенника си бандит не са особено близки.
Делото срещу Силвен Дешев ще продължи през януари следващата година, ако реши да се яви в съда.

 


Аналогичен случай в Асеновград

През април тази година 25-годишно момиче от Асеновград също е изнасилено след запознанство в интернет.
40-годишен мъж от кърджалийското село Рани лист започва да си пише с девойката от Асеновград в чата. Мъжът крие възрастта и лицето си. Дни наред се опитва да я склони да се срещнат. Накрая от любопитство жената склонява д пият кафе в Асеновград. Точно както става и в горнооряховския случай. Мъжът от Рани лист предлага на жертвата си да се поразходят до Бачково. изпитаната схема на интернет изнасилвачите проработва по същата схема. мераклията отбива колата край пътя, започва отдалече и налита. Когато дамата отказва, я измъква от колата в гориста местност и я изнасилва брутално.
На следващия ден, 24 април, момичето подава жалба в полицията, че е изнасилено. Извършителят е заловен и предаден на съд. както и събратята си, които търсят запознанства по интернет, той твърди, че не е изнасилвал, а жертвата му се е отдала доброволно, което се оборва от експертизите.

РИСК: Жени от всички възрасти са потенциални жертви на изнасилвачи след запознанства в интернет.
РИСК: Жени от всички възрасти са потенциални жертви на изнасилвачи след запознанства в интернет.