Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато разговорът в комисията стана политически,Рашков излезе. Снимка НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Когато разговорът в комисията стана политически,Рашков излезе. Снимка НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу вицеприемиера Асен Василев по сигнал на Георги Самуилов, собственик на "Инса ойл", съобщи вътрешният министър Бойко Рашков, който напусна вътрешната комисия в парламента заради изказване на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Ръководството на МВР и депутатите обсъждаха промени в НПК за по-ефективно разследване. Разговорът стана политически и Рашков излезе.

Ядоса го бившата му студентка Десислава Атанасова, за която той посочи, че не разбира много от нещата. Конфликтът стартира с ролята на прокуратурата и на МВР за започване на досъдебното производство. В тази връзка Рашков посочи за пореден път, че техни материали се бавят в държавното обвинение.

В тази връзка той даде пример как прокуратурата действа бързо - главният прокурор Гешев си бил "счупил краката от бързане" с образуването на разследване срещу Асен Василев за длъжностно престъпление по сигнала на "Инса ойл".

Преди 10 дни Василев заяви: "За бензина вече е ясно кои са фирмите - „Инса Ойл“ и Сакса, които вдигнаха цените нагоре. Наказанията за всяване на паника са като за незаконни действия. Ако има злоупотреба с господстващо положение, има тежки глоби. Интересите не са само политически, макар че при горивата това да е явно".