Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова дойде на първото "пенсионерско дело" в Пловдив. Снимка: Авторът
Мая Манолова дойде на първото "пенсионерско дело" в Пловдив. Снимка: Авторът

 В момента водим разговори с екипа на ген. Стефан Янев за създаване на широк социален проект, който трябва да бъде алтернатива за всички хора.

Това заяви в Пловдив Мая Манолова, която дойде за първото дело, заведено от пенсионираната учителка Цветанка Христозова за увеличение на пенсията й. Манолова обясни, че с Янев имали еднакви възгледи и със сигурност щели да си сътрудничат. 

"Ако спечеля делото за индексация на пенсията ми, ще си отворя бутилка олио и ще ви почерпя, заяви от своя страна бившата преподавателка Цветанка Христозова. Мая Манолова обясни, че стотици възрастни хора се обърнали за съдействие към нея.

"В положението на г-жа Христозова са много. Държавата е спестила около 30 милиона лева заради начина на преизчисление на пенсиите. Така хората се лишават от месечни надбавки за 2017, 2018 и 2019 г. НОИ масово отказва да уважи жалбите им", посочи Манолова. По тази причина прибягнали към съдебни дела в цялата страна. 

Вече имало подготвени жалби на 100 души, по които трябвало да бъдат подадени индивидуални искове, защото така изисквал законът.

"Оценката ми за 100-те дни на кабинета в социалната сфера е пълен провал", каза тя. Според нея държавата изоставила пенсионерите, въпреки че хазната в момента била пълна. Тя даде пример с гръцките пенсионери, които получили по 200 евро еднократна помощ, за да компенсират скока в цените на енергоносители и храни.