Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов бе преизбран за председател на ГЕРБ.
Бойко Борисов бе преизбран за председател на ГЕРБ.

"Много искаха да ме сменят. Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче. Благодари на висшите партийци, че не са се подвели. Още имате нужда от мен. Много са подли, но още имате нуда от кучето. Аз ще ви кажа кога с Веждичката ще ходим да месим пластики."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко след като бе преизбран от съпартийците си отново да заеме председателския пост. Той коментира и войната в Украйна.

"Това не е военна операция, не е инвазия, не е някаква война. На границата не далеч от нашата се води война. Тук няма никакво оправдание да бъде пощаден агресорът. Винаги съм бил за балансирана политика, но когато има война да се опитваш да я наричаш с други имена и да виждаш хиляди бежанци, майки с деца, да го наричаш военна операция, не.
Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, тогава има само един интерес и това е човешкият живот. Затова сме категорични", каза той.

"Да кажеш, че си против санкции и против оборудване да се изпрати, от ГЕРБ се възмутени от това. Да тръгваш на евопейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции е несеризоно, добави Борисов.

Той посочи, че откакто е създал ГЕРБ винаги побеждава БСП и левицата вече не е големият противник на партията му. Попита и как младежите на ГЕРБ могат да имат влияние над бензиностанции като "Шел" и ОМВ и заяви, че още юни започна да се вдига цената на всичко.

"Тогава казаха, че не дрънчало на война. А токът? Нашият Конфуций Томислав Дончев казва, че управлява коалиция на омразата. Защо, бе Томи? Защо да ни мразят, че са яли бял хляб по времето на нашето управление? Разхождаха се по нашия етаж. А когато президента Плевнелиев правеше правителство ние ги предложихме там съхористите (така Борисов нарича Асен Василев - б.а.). И за какво да ни мразят? Като сме били лоши защо са били през цялото време с нас?", каза той.

Бороисов посочи, че в управляващата коалиция не се случвало нищо друго освен борба за постове и пари. За пример даде спора в