Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПАМЕТ: Възрастни хора търсят имената на близките си, изсечени в черния мрамор в паметника на жертвите на комунистическия режим в София.
ПАМЕТ: Възрастни хора търсят имената на близките си, изсечени в черния мрамор в паметника на жертвите на комунистическия режим в София.

Страшно ме подразни изказването на Сергей Станишев от изборната нощ, че хората се били страхували и затова гласували против ГЕРБ.
Аз не съм отишъл да гласувам от страх. Аз съм отишъл да гласувам, защото искам да променя статуквото в тази държава.
И освен това точно БСП не бива да говорят за страх, защото те са наследници на Българската комунистическа партия, а моята баба още помни как навремето комунистите са я карали с насочен пистолет да ходи да гласува.
Идват комунистите с
пистолети под палтото,
насочени срещу човека отсреща и го бутат да гласува. Изкарвали са ги към урните като овце.
Ето това е истински страх за живота. Станишев за какъв страх ми говори в момента? Да не говорим, че за разлика от времето преди 1989 г. вотът днес наистина е таен и не знаеш кой за кого е гласувал.
Станишев явно не е информиран, но може да попита по-възрастните, които ще му разкажат как са гласували навремето под строй.
Той сигурно не знае, но същите тези комунисти, чийто наследник е той, са качвали моите прадядовци като животни във влака, от другата страна са ги карали да слизат
и там - зад влака,
са ги разстрелвали

Това се е случило в Брестовица, Пловдивско, но със сигурност и с много други хора на други места из България.
По-добре е БСП да спрат веднага да говорят за страх, защото ще излязат жертвите на комунистическия режим и ще им обяснят какво точно е страх, и то с реални примери и имена.
Така че за какъв страх точно ми говори в момента Станишев? Точно неговите партийци са специалистите в това да предизвикват страх.
Българският народ не е глупав, но е ниско образован и затова не помни какво се е случвало в страната ни само преди 20 години. А най-смешното е, че в изборната нощ БСП почти се изкараха победители. Това ми напомня предишните избори, когато те страшно се радваха, че са спечелили вота в Полски Тръмбеш и много се смях с Татяна Дончева, която им каза после в едно предаване
да ходят в Полски
Тръмбеш и оттам да ръководят държавата
Ясно е, че те няма да признаят поражението си, но човек според мен, за да бъде в политиката достойна личност, трябва да може и да губи. Да губи с респект и достойнство.
И ми омръзна БСП непрекъснато да повтарят как това правителство води страната към икономическа криза, как държавата правела хората по-бедни, че хората измирали от град.
Аз пък не съм чул или прочел, че някой някъде е умрял от глад. Който иска да се храни, намира начини да си изработи храната. Това е истината. Никой не чака даром. Аз поне
не съм чакал даром някой да ми даде
 хляб в ръцете
Сигурно някой ще ме обвини: "Това е, защото ти си в София и си имаш работа." Но аз съм в София, защото съм искал да съм в София и съм си търсел работа в София.
Ясно е, че заплатите няма да се вдигнат от днес за утре. За да са случи това, трябва да заработи икономиката. А за да се случи това, българинът най-накрая трябва да разбере, че е време да започна да работи, а не непрекъснато да си "менка" управляващите и да чака някой да му оправи положението.
Вече 20 години гледаме как тази схема на мислене се повтаря и мисля, че на всички им стана ясно, че по този начин нищо няма да се получи.
Ако се върнем към изборите обаче и по-специално към предстоящия балотаж, смятам, че БСП ще допуснат огромна грешка ако заложат на този "куца идея" Ахмед Доган да ги подкрепи. Те ще се провалят, защото хората вече не искат Доган да участва в управлението на тази държава. На тези избори обаче най-силно впечатление ми направи тоталният крах на сините. Смятам основният проблем са междуличностните конфликти, които разкъсаха и разсипаха партията. Това отдръпна избирателите от тях.
И аз съм скачал
на площада
за синята идея
и съм тотално десен като мислене, но много бяха икономическите интереси и далаверите, в които сините се забъркаха в годините на прехода. И много хора от тази партия се оядоха от тези далавери и точно по тази причина в момента резултатът им е такъв.
Глупаво е сега те да търсят причината за провала си в някой друг - причината си е в тях. Това е истината.
Това, за което съм обаче най-радостен след тези избори, е че наистина българското общество отива да гласува и започва да мисли за кого ще гласува. Няма наказателен вот, хората вече мислят на кого да дадат гласа си.
Смятам, че Меглена Кунева даде много добра заявка за предстоящите парламентарни избори и беше много добър стратегически ход за нея това, че не каза на избирателите си за кого да гласуват на балотажа за президент.
Тази жена ще вкара много депутати
 в парламента
и ще промени статуквото.
Много ми се иска в тези няколко дни, които остават до балотажа, политиците да спрат да ми обещават какво ще направят за мен, след като спечелят.
Иска ми се, след като спечелят изборите - тогава да ми кажат какво ще правят - стъпка по стъпка. Защото иначе обещават и после всичко забравят.