Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Горанов. КАДЪР: NOVA TV
Владислав Горанов. КАДЪР: NOVA TV

Не е сериозно един държавен централен орган на изпълнителната власт да борави с гугъл, коментира бившият финансов министър списъка на премиера Кирил Петков.

Пари от Васил Божков не съм получавал, нито той ми е предлагал. Божков за разлика от други бизнесмени, които имаха проблеми с прокуратурата, предпочете да избяга от България. Несериозно звучат обвиненията за раздавани пари. Нека заповяда и да защити тезата си. Това заяви бившият министър на финансите Владислав Горанов в ефира на „Събуди се” по NOVA TV. 

Горанов добави, че прокуратурата няма какво повече да направи в този случай, освен да вземе обяснения от всички замесени лица.

На въпрос помогнал ли е някой на Божков да спести 700 милиона от държавата, Горанов отговори, че твърдението, че някой целенасочено е променял закон в негова полза било неправилно.

Като ирационални определи очакванията на премиера Кирил Петков Горанов да бъде задържан заради "някакви твърдения" във връзка с обявените списъците, в които Петков оповести имена, включващи и родни политици, уличени в корупция.

Вчера премирът посочи, че в списъка е включен и бившия финансов министър. 

„В България отдавна се води социален експеримент с неясни последици. Част от този експеримент е и изказването на премиера вчера. Веднага след скандала с невнесените данъци на Божков, прокуратурата проведе няколко разпита с мен. Така че в този смисъл институцията си е свършила работата.", коментира Горанов. 

По думите му освен с некомпетентност новото управление било заредено и с особена агресия.

И допълни, че той също направил проучване в гугъл. 

„Нося ви данни за извършени престъпления от Асен Василев и Петков. Не е сериозно един държавен централен орган на изпълнителната власт да борави с гугъл. Изготвянето на подобни списъци като този на премиера обикновено се прави като отчаян ход, когато има други проблеми. Премиерът притопля една стара тема. Притеснен съм, че с такава лекота се борави с факти”, добави още Горанов.