Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кралят на футбола Пеле навремето го хвалеше за големия му талант, но купоните и силният нагон го лишиха от бляскав завършек на кариерата

Сега бившата суперзвезда на “Реал” (Мадрид),
„Манчестър Сити“ и “Милан” е длъжен да се крие на родна земя, иначе го чакат 9 години затвор

Човек каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи. Ако не вярвате на тази максима, напишете мейл на Робиньо с молба да ви разкаже за своя път от върха до тинята. Някога изключително талантливият футболист се къпеше в пари и слава, а днес се оглежда уплашено, щом чуе полицейските сирени зад гърба си. Само преди дни Апелативният съд в Милано даде 9 години затвор на спортиста за изнасилване. Присъдата е окончателна, но виновният извади късмет да я дочака в Бразилия, чиито закони не позволяват екстрадицията на нейни граждани при никакви обстоятелства.

Италианските власти все пак са настояли пред колегите си от южноамериканската държава преминалият през куп футболни грандове нападател на бъде пратен в бразилски затвор, където да си понесе вината за престъплението, извършено през далечната вече 2013 г. Робиньо и днес продължава да настоява, че единственото му прегрешение тогава е било, че е изневерил на съпругата си. Но категорично отрича да е насилвал девойката от албански произход, която подава оплакването 6 месеца след като се е озовала в една и съща хотелска стая с футболната звезда и петима негови приятели. Делото съвсем естествено предизвика сериозен публичен интерес и се проточи дълго време, през което бразилецът продължаваше да вкарва голове и да печели купища пари.

Сега обаче добрите времена са останали далеч зад гърба му. На 37 години той няма сили повече за футбол на високо ниво, а и никой не го желае в отбора си заради имиджа на изнасилвач. Спокойствието също отдавна е напуснало живота му, тъй като осъденият в Италия не може да бъде сигурен дали една сутрин бразилските полицаи няма да цъфнат на прага му, за да му щракнат белезници и да го подкарат към затвора.

Робиньо със сигурност съжалява и заради невъзможността да пътува по света. Някога той обикаляше най-луксозните заведения в Европа, в Южна Америка и въобще по целия свят, но сега е принуден да си организира екскурзии единствено на бразилска територия. "Интерпол" го включи в своя бюлетин и напусне ли пределите на родината, рискува да бъде закопчан и отведен в италиански затвор.

А началото, както казахме, е повече от бляскаво. Малкият Робиньо бележи по разораните терени на родния си град и много бързо хваща окото на опитните скаути. Много по-късно се ражда легендата, че едва ли не Пеле го е зърнал на квартално мачле и го е препоръчал на "Сантос". Всъщност младокът си извървява трудния път до подписването на професионален договор с бразилския гранд, а чак после Кралят на футбола го харесва като футболист и му предрича бляскаво бъдеще. И то наистина се случва.

От "Сантос" нападателят замина за Европа, за да играе в най-големите футболни грандове и да харчи купища пари по заведения и молове. Робиньо бързо се прочу в Манчестър, след като подкара по улиците на града своето уникално Lamborghini Gallardo LP560-4. По-добре не питайте за цената, за да не сънувате кошмари. Но какво е една изящна кола, ако няма достатъчно голям гараж, в който да бъде паркирана. Пак докато риташе в Англия, играчът с бебешко лице си купи имот за няколко милиона евро, в който имаше пет спални, басейн, фитнес, сауна и гараж, простиращ се на 40 кв. метра. Много пари се похарчиха и по заведенията, където Робиньо не се притесняваше да черпи своите приятели.

Именно по време на едно такова шумно парти Робиньо и тайфата му се запознават с красивото момиче от албански произход, което също няма нищо против да пофлиртува с толкова популярен спортист. Бразилецът предвидливо изпраща своята приятелка Вивиън, която впоследствие го дари с три деца, и се връща да си допие. След това историята е разказана по два коренно различни начина в съдебната зала. Клиентката на обвинението твърди, че е била напита от Робиньо и неговите приятели, които след това я изнасилили в хотелската стая. Обвиняемият признава за секс, но отрича той да е бил осъществен против волята на жената. Съдът обаче се доверява на нейната версия, а междувременно поредица от лоши контузии лека-полека лишават изключително талантливия голаджия от възможността да се пребори със зверската конкуренция във футболните грандове на Стария континент.

Пътят му надолу към по-второстепенните отбори е придружен от първата осъдителна присъда. Робиньо си стяга багажа и се връща в родината си, за да подпише със "Сантос", откъдето е започнало неговото бляскаво футболно приключение. Противно на очакванията, феновете не са въодушевени от този трансфер, въпреки че техният бивш любимец е готов да играе за някакви си 250 евро на месец. Спонсорите също заплашват да се оттеглят, тъй като не е добре за бизнеса осъден за изнасилване да рекламира продуктите ти. Лошото момче набързо е натирено на улицата и оттогава никой не ще и да чуе за него. Робиньо също страни от светлината на прожекторите, а в редките си медийни изяви продължава да се кълне, че не е изнасилвач. Клетвите му нямат никаква стойност пред закона и той ще продължи да се оглежда плахо зад гърба си, освен ако сам не се предаде на правосъдието и не изтърпи наказанието си.