Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Кирил Петков по време на заседанието на Министерския съвет днес. Снимки ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Премиерът Кирил Петков по време на заседанието на Министерския съвет днес. Снимки ЙОРДАН СИМЕОНОВ

С него ще премахнем огромната тежест за бизнеса и крайните цени за бита

В момента имаме три сериозни казуса, които трябва да решим днес. Първият е енергийната криза - трябва да се фокусиране върху това да отделим допълнителен бюджет, за да премахнем огромната тежест, която застрашава бизнеса, енергоразпределителните дружества и потенциално крайните цени за бита. Затова трябва да вземем конкретни мерки с конкретни бюджети, за да премахнем този осезаем и много остър риск за цяла България. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на Министерския съвет днес.

Другият фокус, който той постави е ковид кризата.

“Не можем да игнорираме факта, че Омикрон чука на вратата и сме буквално на 2-3 седмици от поредната вълна. Трябва да сме готови с програма за ваксинация и с оперативен план за намаляване на риска върху болничната и здравната система”, подчерта Петков.

Третият фокус е социален.

“Трябва да приемем социални мерки, които са нужни на нашите пенсионери да се почувстват обгрижени и да сме сигурни, че ще получават поне такива пенсии, каквито са получавали. Това са трите основни приоритета, които трябва да обсъдим”, каза още премиерът.