Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Спирова КАДЪР: Би Ти Ви/ Архив
Мария Спирова КАДЪР: Би Ти Ви/ Архив

Как да триумфирате във войната срещу реалността в три лесни стъпки:

1. Смажете всеки опит да ви се посочи, че в реалността има степени и сведете всяко явление до сделка "Всичко или нищо".

Пример:

Събеседник А: "Ваксинираните могат да се заразяват и да се разболяват, значи ваксините не работят!"

Събеседник Б: "Ама чакай, никой не е казал, че ваксинираните няма да се заразяват. Казахме само, че ще се заразяват в по-малко случаи, а повечето ваксинирани ще боледуват по-леко и няма да има толкова много починали."

Събеседник А: "Искам ваксина, която унищожава ковид напълно, и освен това е тествана 10 години, а не някакви си 9 месеца! Обаче я искам сега, веднага, за да ида на ресторант, или никога! Всъщност, и да е тествана 10 години, пак не бих я взел, защото не вярвам на Биг Фарма, нито на тези хора, които са участвали в експеримента! Ама и аз никога не бих участвал в експеримент, та няма как да ме убедите! Искам 100 % гаранция, че няма да се заразя, но всъщност не възнамерявам да повярвам на доказателствата, които бихте ми дали за тази гаранция - аз и на 70% не вярвам! Ще карам, както е рекъл Господ, защото предпочитам никаква сигурност пред някаква сигурност!"

2. Винаги аргументирайте недоказуемите си тези, като в доказателство привеждате други недоказуеми тези, до пълното изтощение на противника. Просто настоявайте, че истинската статистика за каквото и да било е скрита от мащабен заговор за фалшификация на данни със съучастието на всички медии, здравни институции и правителства по земното кълбо. Това е много по-вероятно, отколкото вие да грешите в мнението си.

Пример:

Събеседник А: "От ваксините са умрели много повече хора, отколкото от ковид!“

Събеседник Б: "Това не е вярно и е ужасно да го твърдиш - помисли за близките на починалите! Статистиката е категорична, че ковид е причинил смъртта на почти 5 МИЛИОНА души. Къде са доказателствата, че повече от пет милиона други хора са починали от ваксините?“

Събеседник А: "Е, как да го докажа? Те тая статистика я крият. Пишат ги, че все едно от ковид са умрели."

3. Скъсайте всички причинно-следствени връзки между своето поведение и околната среда. Живейте така, все едно действителността не ви засяга. Ако това не ви убие, ще стигнете до заключението, че тя не съществува.

Пример:

Събеседник А, октомври 2021: "Ела на кръчма!"

Събеседник Б: "Ама ти нямаш зелен сертификат?"

Събеседник А: "Не се занасяй! Те никъде не го искат. Айде, че ще свършат масите."

Събеседник Б, януари 2022: "Боже, в болниците няма места. Отказаха да пратят линейка, когато се обадих."

Събеседник А: "Аз ти казах, че мерките не работят. Също като ваксините."

*Oт фейсбук!