Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Граф Сен Жермен
Граф Сен Жермен

Мнозина вярвали, че знае тайната за еликсира на вечната младост

Като фокусник уголемява или умножава диаманти в двора на Людовик ХV

Сен Жермен - човекът, който не умира. Каква е била неговата тайна? Продължаваме с описанието на тази митична личност, започната в предишен брой.

Възможно ли е да бил безсмъртен? Той е изкусен в лечителството и използването на лечебни растения. Някои от съвременниците му смятат, че изобретените от него лекарства, заедно с навика да използва една и съща обикновена храна, укрепват здравето и удължават живота му.

Близките му приятели знаят, че той отделя много време за концентрация и медитация и не веднъж го заварват уединен в поза лотос. Сен Жермен споделя, че си има убежище в Хималаите и скоро ще иде отново там, за да прекара следващите 85 години. След което щял да се върне в Европа, за да продължи да помага.

Според Ан Билек, работил десетилетия наред за американските тайни служби и изследвал сериозно феномена Сен Жермен, графът още е жив и се подвизава в САЩ. Билек твърди още, че на всеки 65 години Сен Жермен трябва да провежда

подмладяваща терапия

в продължение на 2 седмици. Тя му осигурава спокойствие за следващите 65 години.

Ян ван Хелсинг споменава в книгата си, че според някои твърдения, графът прекарва дълго време в тунелни системи и подземни държави.

Като фокусник уголемява или умножава диаманти в двора на Людовик ХV. Веднъж Казанова го провокира и благородникът алхимик му показва как превръща обикновена монета в златна. Знаменитият съблазнител се усъмнява в уменията му и това слага край на познанството им.

Граф Валбел твърди, че е наблюдавал подобно нещо с очите си. Сен Жермен поискал от него сребърна монета, намазал я с някакво вещество, вкарал я в пещта и когато изстинала, вече била от чисто злато. В спомените си графиня Д'Адемар твърди, че тази монета е била част от колекцията й.

Между 1747 и 1756 г. графът два пъти посещава Индия. В свое писмо той споделя, че там е усвоил "знанията и леенето на бижута". И наистина, всички, с които контактува, свидетелстват, че този

тайнствен човек

носи по дрехите си изключителни скъпоценни камъни. Богатството му не е тайна за никого. За времето между 1757 и 1760 г. графът достига върховната си слава в двора на Людовик ХV, където виртуозно, като фокусник уголемява или умножава диаманти. Там той притежава собствена алхимична лаборатория, в която провежда своите експерименти. За него се говори, че е отличен алхимик, който

с лекота превръща желязото в злато,

което обяснява нечуваното му богатство. Въпреки това, в обществото често се коментира произходът му, тъй като Сен Жермен, никога не е подписвал или получавал записи и сметки. Сякаш златото само се появява в ръцете му.

През 1760 г. друга аристократка- мадам дьо Хосе свидетелства, че камъните по пръстените му и на токите на обувките му били брилянти от най-високо качество. "На дантелената му яка блестяха рубини с невероятна красота, пише тя. -Той притежаваше уникална колекция от скъпоценни копчета, верижки, часовници, бижута, които сменяше ежедневно".

Негови съвременници разказват как веднъж, по време на разговор Сен Жермен държал с тънките си пръсти черна кутия, която изглеждала вълшебна. Когато я приближавал до огъня, вместо ахата, покриващ капака й, се появявало изображение на овчарка с кошница с цветя. При повторно нагряване на капака -

отново се появявал камъкът.

Подобна кутия графът подарил на мадам дьо Жанлис, която угощавал с превъзходни сладкиши под формата на плодове, приготвени лично от него. Сен Жермен прави щедри подаръци на приятелите си, включително на кралските особи, на които е чест гост. Дори на поканите си за партита той поставя по един малък скъпоценен камък.

Барон Глайхен е сред малцината, успели да видят съкровищата на Сен Жермен от диаманти, сапфири и други скъпоценни камъни. В мемоарите си той споменава, че като познавач често разглеждал добри екземпляри, но толкова големи като тези на графа, никога не бил виждал. Според него някои от диамантите и сапфирите били колкото снежна топка.

Мнозина от обкръжението му вярвали, че алхимикът, притежава тайната за еликсира на вечната младост. Твърдели, че е на повече от 100 години. И сякаш е сключил пакт със самия Сатана. Графът обаче изглеждал като добър християнин - охотно се занимавал с благотворителност и изпълнявал всички религиозни обреди.

Много години той живее при Карл фон Хесен-Касел, който е негов сподвижник, ученик и последовател. Демонстрира редица опити и експерименти.

Предлага на Фридрих Велики дълъг списък от изобретения и химични способи, но владетелят така и не се възползва от тях. Ако го е направил, Германия би се превърнала във водеща сила в Европа по онова време, според благородника.

Масон и алхимик, познавач на тайните и мистериите, той е описан и в "Забранените мемоари" на друг прочут авантюрист - граф Балзамо Калиостро, като инициатор на "свободното масонство", като "кавалер-рицар на светлините", като "илюминист" и "тамплиер"...

Наясно е с политическите процеси и ги предвижда.

Една от сложните страни на неговата биография е свързана с политиката. Той се появява в персийския двор на Надир шах, за да повлияе благотворно на дребнавия и подозрителен управник, служи на Франция, помага на Англия, оказва съдействие на Прусия, осъществява тесни контакти с представители на австрийския двор, участва в организиране на преврата в Русия. Неговите постъпки се ръководят от ясното разбиране на историческите процеси и политическо виждане и предвиждане. Той винаги е в средата на събитието, в центъра на световната история и винаги е зает с възстановяване на нарушеното равновесие.

Пророческият дар

на графа.

През 1999 г. Елизабет Клеър Профит в книгата си "Пророчествата на Сен Жермен за новото хилядолетие" пише, че една от задачите на Сен Жермен "е да ускори развитието на науката и технологиите, така че хората да имат повече време за духовно усъвършенстване". Авторът нарича Сен Жермен "покровителя на техническата революция".

Младеещият мъж често прави предсказания – твърди в книгата си Ян ван Хелсинг. След смъртта на Людовик ХV той напразно предупреждава Луи ХVI и Мария-Антоанета за предстоящата кървава революция – според него огромен заговор на масони и илюминати. На Мария-Антоанета предсква точно деня и дори часа на смъртта й през 1793 г. Кралицата твърдяла, че с духовното си (астрално) тяло графът й се явил в килията, за да я утеши, че в отвъдното няма нищо страшно. Така той й дал сили да застане пред гилотината. В разговор с графиня Д'Адемар той споделил, че не може да предотврати обезглавяването на кралицата.

Казвал, че може свободно да пътува в миналото и в бъдещето. Затова знаел, че през ХХ век хората ще могат в реално време да научават какво става по света от говореща кутия с картини, като вероятно е имал предвид появата на телевизора. Разказвал, че ще се придвижват много бързо в небето с метални птици и с огромни лодки в морето.

На среща с приятели споменал, че трябва да замине за Лондон, за да помогне за създаването на две изобретения, които щели да се появят през следващия век – имал предвид парахода и влака.

В "Тайната доктрина" Блаватска пише: "През последната четвърт на всеки век Учителите правят опит да помогнат за духовния прогрес на човечеството. В края на всеки век неизбежно ще откриете присъствието на мощна вълна от непрекъснато нарастваща духовност ... Един или повече от тези Учители се появяват в света като проводници на тази духовност, оставяйки известна част от окултното знание или преподаване като завет за човечеството". Тези думи напълно се отнасят до най-великия човек и Учител - Сен Жермен.

Според посветени Сен Жермен, в днешно време Възнесен Владика, e Йерархът на Новата Епоха. В своето последно въплъщение като граф Сен Жермен през XVIII век той оказва голямо влияние върху хода на световната история.