Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес при поредния разговор за ваксините научих, че в ерата на постистината на фактите им казваме "крайности."

Това още веднъж ме убеждава, че хората имат нужда от алтернативна реалност, защото просто не могат да изтърпят наличната. Крайна им е. Не отговаря на очакванията, които са изградили за възможното и разбираемото.

Например, когато си позволя да изтъкна, че не ваксината "пипа" човешкото ДНК, а изобщо вирусите, които са еволюирали да вплитат своето ДНК в това на клетката-приемник и така да се размножават, от другата страна реакцията често е "Е, айде сега, преувеличаваш."

В представите ни ДНК е последният, ненарушим храм на чистата, естествена и неподправена идентичност. Не са ни казали в училище, че ДНК-то си е бая "подправено" и заквасено с какви ли не парчета чужд генетичен материал. Не са ни казали нищо полезно за заразите, здравето и превенцията. И ние пълним тази празнина с нова религия, в която кръстът, полумесецът и други стари символи са заместени от двойната спирала.

Просто не можем да допуснем, че вирусите, в своята микробна елементарност, могат по природа разни неща дето само зъл гений като Бил Гейтс трябва да ги може, макар че същият цял живот не можа да сглоби една приемлива програма за дизайн на списания и брошури, по дяволите.

Нейсе. От "Тука е така" скочихме директно в "Днеска е така."

*Oт фейсбук!