Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХРИСТО ИВАНОВ
ХРИСТО ИВАНОВ

Корнелия Нинова обрече състав на кабинет, като отказа предварителни срещи

"Смятахме, че шансът да има правителство е с третия мандат и за да има възможност той да се реализира трябваше да има преговори преди това. Преди даването на мандата. Така че да не позволим този акт на даването на мандата да ни вкара в още по-сложна ситуация. Това е смисъкът на този мой разговор с г-н Трифонов. Аз отидох да призова с този трети мандат да опитаме да оправим грешките, които на етапа на първия мандат не можахме да изчистим. Това обаче изискваше предварителен разговор. Корнелия Нинова отказа. Каза, че не било конституционно. Това е пълен абсурд. Това обрече третия мандат и ние го виждаме. За него няма подкрепа и няма как да се случи. Всичко, което се прави с този мандат е предизборна борба. Кампания на г-жа Нинова." Това заяви в ефира на Нова тв председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов.

Иванов обясни, че срещата му със Слави Трифонов е била на 7 август, в периода преди връчването на третия мандат. "Това беше единствената среща. Повече от година е ясно, че ИТН и ДБ ще трябва да правят заедно управление и да се опитват да променят страната, ние с г-н Трифонов да сме имали една единствена среща в последната седмица, когато вече и трите партии от нашата коалиция единодушно, баха взели решение, че не могат да подкрепят първия мандат", каза Иванов.

Дали групата на ДБ ще се срещне с БСП във вторник предстои да се реши от коалицията. "Ако имаше някакъв шанс бихме се отнесли много сериозно към него, ще решим как ще подходим", каза той.

Христо Иванов пососчи, че ДБ никога не е призовавала за присъствие на медиите по време на преговорите по мандатите. "Присъствието на камери за политиците е малко като леки наркотици да им се дадат", каза Иванов.

"Воденето на разговори по важни въпроси пред медиите е сигурна рецепта да провалим разговора да се постигне компромис, в превръщането в кампания и шоу. Ако започнем така да вземаме решения в България, обричаме страната на тотална неуправляемост", каза още той.