Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Британска болнична стая. СНИМКА: Ройтерс
Британска болнична стая. СНИМКА: Ройтерс

Майка на 10 деца почина от COVID-19 в Санкт Петербург, предаде РИА "Новости".

49-годишната жена е била приета в болница на 8 януари. Била е с много белодробни увреждания, страдала е от прогресираща дихателна недостатъчност.

Преди хоспитализацията жената е била с висока температура вкъщи в продължение на пет дни и е приемала лекарства, предписани от личен лекар.

Състоянието при постъпването ѝ е оценено като тежко, стабилно и поради това пациентката е била преместена в дихателен център. Там е имала интензивна терапия с използване на всички съвременни лекарства и кислородно лечение, казаха от болницата. 

„По време на интензивното лечение на пациентката беше приложен целият арсенал от високи технологии, които могат да бъдат използвани за това заболяване“, е заключението на болницата.

Най-малкото от десетте деца на починалата е в началното училище, а най-голямото е на 30 години. Сега те ще бъдат отгледани от баща си. Наскоро той също е загубил майка си.

Персоналът на детската градина, в която е работила починалата, събира пари за погребението ѝ, както и помощи за семейството ѝ.

Превод и редакция: Милена Милева