Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актрисата София Лилис Снимка: Инстаграм
Актрисата София Лилис Снимка: Инстаграм

София Лилис ще изпълни главна роля в римейк на филма "Хензел и Гретел: Ловци на вещици", съобщи Контактмюзик.

Шестнадесет годишната актриса, която се прочу с ролята си в излязлата миналата година по екраните киноадаптация по романа "То" на Стивън Кинг, е сключила договор, за да се превъплъти в образа на Гретел. Новият филм се разработва от компанията "Орион пикчърс" и ще е адаптиран по приказката на братя Грим, предаде БТА.

Режисьор ще е Осгуд Пъркинс, който е и съавтор на сценария заедно с Роб Хейс.

Става въпрос за трилър, който преразказва по нов начин приказката на братя Грим. В нея Гретел и брат Хензел срещат вещици в гората, които ги залавят и се опитват да ги изядат. Във филма Гретел ще отведе по-малкия си брат в свят на ужасяващото зло, след като двамата тръгнали да търсят храна и работа.

Филмът ще е озаглавен "Гретел и Хензел", като водещата роля ще е поверена на Гретел, докато заглавието на приказката е "Хензел и Гретел".

Планирано е снимките да започнат в Ирландия по-късно тази година. Продуценти на филма ще са Брайън Кавана-Джоунс и Фред Бъргър.

София Лилис изпълни ролята на Бевърли Марш във филма "То", станал хорърът с най-големи приходи от прожекции на всички времена - 700,8 милиона долара.