Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всичко за скритите убийци на най – важния орган за пречистване на тялото ни

Черният дроб е орган, който играе важна роля в метаболизма и изпълнява редица функции в тялото – детоксикация, складиране на гликоген и синтез на плазмени белтъци. В него се синтезира и жлъчка, която е важна за храносмилането.

Черният дроб е най-големият (след кожата), морфологично и функционално най-комплексен човешки орган. Могат да бъдат изброени повече от 400 жизненоважни функции на черния дроб. Основните са:

- Формира кръвта до 7-мия месец на бременността;

- Участва в превръщането на храната в съставки, които организмът използва за основните си нужди. Произвежда и съхранява протеините, мазнините, резервните въглехидрати, желязото и витамините;

- Чрез образуваната в него жлъчка участва в усвояването на мазнините в червата, някои витамини (вит. А, Д, Е, К), както и на имуносупресорите, които трансплантираните приемат;

- Някои синтезирани в черния дроб протеини играят централна роля в процесите на съсирването на кръвта;

- Има централна роля в обезвреждането и излъчването на отпадните продукти на обмяната на веществата и медикаментите, които в някои случаи са токсични за човека;

- Участва в борбата с инфекциите и в частност с тези от тях, чиято входна врата са червата;

- Единственият орган в човешкото тяло, който има способността да саморегенерира.

Въпреки, че е известно, че на черния дроб разчитаме да ни спасява от различни вредности, да компенсира и пораженията от преяждане, неразумно пиене и прием на лекарства, ние често забравяме за важността на този орган.

Причината за това е, че черният дроб не боли! Не само това – има заболявания като хепатит В и С например, които протичат абсолютно безсимптомно. Усеща се единствено умора, отпадналост. Но черният дроб не боли. Той трябва да е извънредно уголемен, за да причини дискомфорт.

Често се случва така, че единственото оплакване при развитие на цирозата е т.нар. астеничен синдром. Болният усеща само повишена умора, излишна сънливост и понижена работоспособност. Но всеки от нас в някои моменти е изпитвал подобни усещания.

Черният дроб е пряко свързан с жлъчката – друг изключително важен орган. Заболяването на жлъчката се среща доста често, но обикновено остава незабелязано. Често проблема се изразява чрез кожата под формата на петна, пъпки, чувствителна кожа и сърбеж без видима причина. В някои случаи болните се оплакват от горчивини в устата (обикновено сутрин), лош дъх, киселини след хранeне, подуване на корема, тежест и болки вдясно под ребрата, които се излъчват към кръста и дясната плешка. Болката при жлъчна криза е много силна, обикновено вечер, няколко часа след хранене. Трае 5 – 6 часа. При по тежки случаи кризата може да е съпроводена и с повръщане.

Фитотерапевтите препоръчват така наречените хепапротектори – медикаменти, разработени да подпомагат дейността на черния дроб и жлъчката. Такъв хепапротектор е „Хепариксин“ – напълно изчистена билкова формула, която няма противопоказания и пази черния дроб от атаките на вредни агенти. „Хепариксин“ е препоръчван, тъй като той е от малкото активни хепапротектори, който участва във възстановяването на мембраната на чернодробните клетки, което е много важно.

Продуктът активно урегулира и подкрепя дейността на жлъчката, като поддържа правилното й функциониране.

„Хепариксин“ се препоръчва при пациенти с диагностицирани камъни в жлъчката, запушени жлъчни канали и разновидности на хепатит, както и като профилактика за поддържане нормалните функции на черния дроб и жлъчката. Резултатите показват, че след тримесечен прием на „Хепариксин“ , се наблюдава пълна неутрализацията на вредното въздействие на свободните радикали и хепатотоксичните метаболити. Укрепва се черния дроб и се подобрява нормалното функциониране на жлъчката. Подпомага се стимулацията на естествена детоксикация и се възпрепятства увреждането на черния дроб, вследствие на прекомерна употреба на алкохол, храна богата на наситени мазнини, или други токсични вещества, вкл. и медикаменти.

„Хепариксин“ сподпомага за неутрализирането на токсините, увреждащи черния дроб и нормалната регулация на дейността на чернодробните ензими (алкална фосфатаза, ASAT, ALAT, GGT), чиито завишени нива в кръвта са показател за хепатотоксичност, понижена чернодробна функция, или повишена токсемия (високи нива на токсини в организма).

Продуктът подобрява липидната обмяна.

Повече за продукта може да прочетете на следната страница:

http://www.tonik.info/heparixin/