Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Буйният характер на футболната ни мегазвезда Христо Стоичков изкристализира още в детските му години. Емблематична е случката с детския тим на Марица по време на лагер.

След крос в гората момчетата от отбора се натъкнали на смок и започнали да го трепят с камъни. Ицо хвърлил последния, след което увил влечугото около врата си и гордо започнал да развява трофея.

Смокът обаче се оказал съвсем жив и изведнъж започнал да затяга примката си и да души клетия Христо. Наложило се треньорът Огнян Атанасов да помага и да спасява бъдещата "Златна топка", пише Марица.бг.

"Беше капитан, но понеже се изявяваше като двойкаджия, му отнеха лентата", разказва съотборникът на Стоичков в детския тим на Марица - тогавашният вратар Николай Неделчев, който чрез сдружение "Бъдеще за Локомотив" успя да спаси "черно-белите" миналото лято.

"Треньорът прецени, че капитанът трябва да е за пример и в училище, и я даде на Виктор Загоров. Ицо се разсърди. Сърдеше се, но бързо му минаваше. Още тогава прякорът му беше Кучето. Той единствен канеше целия отбор на рождения си ден - без хора от училище или от махалата. Живееше в една къщурка срещу гробищата на "Рогошко шосе". Бедни хора - майка му чистачка, баща му шофьор. Но бяха много сърдечни", спомня си Неделчев.