Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бащата на прегазеното в Сопот дете Иван Радуйчев Кадър: Нова
Бащата на прегазеното в Сопот дете Иван Радуйчев Кадър: Нова

 Пристигнах по най-бързия начин. Детето ми беше извадено изпод колата със съдействието на директора. Автомобилът е стоял върху нея няколко минути. Гледката беше ужасна. Изпратих кукла на училище, видях я като смачкано коте. Това каза Иван Радуйчев - бащата на прегазената ученичка на паркинга в Сопот. Той разбрал за инцидента сутринта, когато са му звъннали.

Преди дни две ученички бяха прегазени в Сопот. Виновната шофьорка е на 18 години и има стаж зад волана едва няколко седмици.

„Дъщеря ми е по-тежко пострадалото момиче. Тя е адекватна, говори. Все още се намира в интензивното отделение на болницата, тъй като има въздух в белия дроб. Следващата седмица предстоят операции на натрошения ѝ таз. Благодарим на ВМЗ-Сопот, които осигуриха четири банки кръв", каза майката на момичето. Тя добави, че за инцидента са виновни родителите на тийнейджърката, седнала зад волана без никакъв стаж.

Директорът на учебното заведение, където е станал инцидента, каза, че е пряк свидетел. „Паркирах моя автомобил пред училището и тръгвайки към сградата, чух писъци и викове. Обръщайки се, видях колата върху наша ученичка. Притекох се на помощ. Всички деца и родители наблизо също помогнаха. Подадох сигнал на телефон 112. Родител се обади и на полицията. Всички бяхме в шок. Един баща извади крик от колата, но и с него не успяхме да я повдигнем. Тогава извиках всички момчета, които бяха на паркинга и вдигнахме автомобила във въздуха и с ученичка от 10 клас успяхме да измъкнем детето изпод колата на безопасно разстояние. Подложихме ѝ раница и забраних да я пипат", разказа директорът. Той допълни, че шофьорката също е тяхна ученичка.

Бащата на пострадалото момиче заяви, че ще търсят правата си по съдебен път. Според него наказанието трябва да бъде за родителите на младата шофьорка. „Не съм първия родител, който плаче за детето си, но искам да бъда последния", добави той.

Бабата на момичето подчерта, че всички институции трябва да вземат мерки, за да бъдат предотвратени подобни инциденти.

Шофьорката е задържана за 24 часа. Прокуратурата е назначила техническа експертиза.

Директорът на учебното заведение апелира към отговорност на пътя, пише NOVA.