Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принц Уилям и Кейт Мидълтън СНИМКА: Инстаграм/princeandprincessofwales
Принц Уилям и Кейт Мидълтън СНИМКА: Инстаграм/princeandprincessofwales

  •  Според жълтото списание крал Чарлз III бил много зле и с постоянни болки в костите
  •  Няма реакция на новината нито от болницата в Рим, нито от британската клиника

Италиански екип лекари е оперирал британската принцеса Кейт Мидълтън в Лондон през януари, съобщи сензационно миланският седмичник “Дженте”. Те били от католическата поликлиника “Джемели” в Рим. Това е същата болница, в която претърпя няколко операции папа Франциск, както и папа Йоан Павел II. Именно в католическия медицински институт той беше откаран през 1981 г. след атентата срещу него, извършен от Али Агджа.

Жълтият седмичник “Дженте” не разкрива откъде точно разполага с информацията за съпругата на престолонаследника Уилям. Тя обаче веднага попадна в основните новини на всички национални медии в Италия.

След като разкри във видео, че се подлага на превантивна химиотерапия след тежката коремна операция, Кейт не се е появявала публично никъде, като се изключи фактът, че за 6-ия рожден ден на Луи  на 23 април публикува направена от нея снимка. Според италианския седмичник това донякъде е знак за надежда, “ако не бяха обаче слуховете, че

бъдещата кралица e на края на силите си и е измъчена от изтощителното лечение”

Засега няма реакции на новината в “Дженте” нито от страна на римския институт “Джемели”, нито от лондонската клиника, където е извършена операцията на Мидълтън през януари.

Факсимиле на част от статията в „Дженте”
Факсимиле на част от статията в „Дженте”

Римският всекидневник “Република” твърди, че е много вероятно в италианския екип от лекари  да е участвал Джовани Скамбия, гинеколог и научен директор на “Джемели”. Това е един от най-добрите медицински центрове в Италия в точно определени сфери от онкологията. Скамбия е едно от най-известните имена в международен мащаб и често си сътрудничи със свои колеги в чужбина, в това число и във Великобритания. В дните след видеото, в което Кейт разкри за заболяването си, медиите интервюираха Скамбия. Тогава той каза, че

“ако предположим, че става въпрос за неоплазия в коремната област,

трябва да припомним, че терапиите за туморите в гинекологичната област са много напреднали и ефикасни и че една значителна част от пациентите оздравява”.

Агенция Анса също интервюира преди време директора на Центъра за тумори в “Джемели” Джампаоло Тортора, който е професор по медицинска онкология в Католическия университет. “Може да се предположи, че неоплазията е локализирана в коремната област и

може би е засегнала и близките органи като яйчник и матка

или пък дебелото черво”, коментира Тортора.

В статията си за състоянието на принцеса Кейт списание “Дженте” говори и за здравето на крал Чарлз III. То цитира в кавички думите на много близки негови приятели, според които “Чарлз е в много тежко състояние”. Седмичникът твърди, че разполага с информации, според които въпреки официалните уверения на Бъкингамския дворец, че кралят реагира добре на терапиите, “той е зле, даже много зле”. Дали можем да се доверим на тези думи, пита седмичникът. И се аргументира с факта, че новините за здравословното състояние на кралското семейство много често са под ембарго от британските медии, за да не компрометират отношенията си с него. Затова и новините идват често от чужди медии.

“Дженте” твърди, че е в състояние да съобщи ексклузивната новина, че силите на Чарлз са отслабени заради непрекъснати болки в костите, които не му давали мира.