Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алексей Навални
Алексей Навални

"Русия нямаше причина да навреди на здравето на Навални." Това заяви първият заместник-председател на комисията по международни отношения на Съвета на федерацията Владимир Джабаров в разговор по радиостанцията „Говори Москва". Той не изключи, че Западът може да се възползва от тази ситуация за свои цели.

„Мисля, че трябва да подходим по християнски – семейството е в голяма скръб, починал е близък човек, бил е още млад. Но това е съдба, всички ходим под Бога. Това може да се случи на всеки във всеки един момент. Не знам какво е станало там - или кръвен съсирек, или някаква друга болест. Мисля, че медицината ще установи обстоятелствата, особено след като комисията на FSIN отиде там. Просто трябва да мълчите и да не вдигате шум. Мисля, че Западът във всеки случай ще се възползва от всяка ситуация, ние сме свикнали с това, но нека си остане на тяхната съвест. Във всеки случай Русия не е имала причина да навреди на здравето на Навални по никакъв начин, абсолютно никаква. Мъжът излежаваше присъда, която трябваше да излежи още няколко години. Мисля, че е инцидент, случва се."

Смъртта на Навални в колонията стана известна днес. Според източник на някои руски медии кръвен съсирек се е отделил.

Според отдела на Федералната служба за изпълнение на наказанията за Ямало-Ненецкия автономен окръг това се е случило по време на разходка, Навални почти веднага е загубил съзнание. На мястото бързо пристигнали медици, извикана е и линейка. Лекарите се опитали да го съживят, но затворникът починал.

Навални беше в колонията със специален режим „Полярен вълк" в село Харп.

През август 2023 г. Московският градски съд го осъди на 19 години затвор по дело за екстремизъм. Политикът също беше глобен с половин милион рубли.