Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Няма да подкрепим никой друг освен Димитър Радев за управител на БНБ, каза лидерът на ГЕРБ

Никой не се съмнявал, че ротация няма да има, а от ПП-ДБ искат да командват парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Това каза Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той се запознал едва снощи с Лена Бориславова на прием в английското посолство и разбрал, че те имат намерение да управляват еднолично парламента и регулаторите. След като се прибрал, отново чул записа на ПП отпреди правителството.

"Те в момента правят точно това, което е в записа - министри, техните зам. министри, всичко назначено, поголовна смяна на кадри в министерствата, съответно и агенциите, които изцяло контролират, сега искат и регулаторите", коментира Борисов.

Няма да предложим, нито да подкрепим никой друг освен Димитър Радев за управител на БНБ. Той е работил за еврозоната и е много добър специалист. Това обяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Лидерът на ГЕРБ коментира и обвиненията за плаващи мнозинства от ПП-ДБ.

"Господин Денков преди да направим правителство също твърдеше, че ще работи с всички партии, че ще търсят мнозинства от всички партии. Сега, когато те не ги намират, а ние ги намерим, изведнъж става плаващо мнозинство. Така че ние трябва да си отговорим на по-съществения въпрос - защо направихме правителство, защо ГЕРБ върна мандата, защо ГЕРБ се съгласи на всичките им условия. За да има правителство. Това не се отчете, счита се, че на нас някой ни бил дал. Мен това ме подразни", посочи той.

Борисов обясни, че в момента се разправят за постове, а законите по плана за възстановяване още не били внесени.

"Виждате ли за какво се разправяме сега? За постове - кой да стане шеф на ДАНС. Техният депутат Петър Петров. Няма законите за плана за възстановяване, няма бюджет още, не сме го гласували, и е само кои хора от техните, цели фамилии, ако може, да заминат за Брюксел. Просто излиза, ще ни плашат, че ще падне правителството. Ако искате пак служебно правителство на Радев, свалете го", ядоса се бившият премиер.

Аз няма да сваля правителството, заяви Борисов въпреки критиките към ПП.