Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Във Великобритания Лорейн Паскал е известна като най-секси телевизионния готвач. Непринуденият и лек стил на готвене и представянето на оригинални и вкусни рецепти в предаванията й й носят успех сред зрителите.
Първото й шоу се превръща в истинска сензация и се излъчва в над шейсет държави. Тя е автор на кулинарни книги, водеща на две телевизионни поредици и собственик на малък магазин за печива в Лондон.
Лорейн е родена на Карибите, но е изоставена от родителите си непосредствено след раждането. Когато е на осемнайсет месеца, е осиновена в Оксфордшир от бяло семейство и
това коренно променя съдбата
Щастлива е само три години, защото семейството се развежда. Лорейн остава да живее с тежко болната си осиновителка.
На седем бъдещата велика сладкарка е осиновена за втори път от друго семейство. Там тя не остава за дълго, защото характерите им не си пасват и се връща отново при първата си осиновителка.
За да забрави стреса от осиновяванията, Лорейн се отдава на образованието си, което покрива със стипендии. Години по-късно кулинарката
успява да открие истинските си родители,
но когато научава, че те живеят добре и имат четири деца, отказва да се запознае с тях. Паскал не иска никакъв контакт със семейството. На шестнайсет години кулинарката печели стипендия и заминава да учи в интернат в Лондон. Докато пазарува в Ковънт Гардън, е забелязана от агент, набиращ модели, и навлиза с голяма скорост в този бизнес. Мениджърът, който я открива, работи с най-големите имена в сферата. Той намира и Наоми Кембъл.
Веднага след предложението му Лорейн заминава за Ню Йорк,
за да последва американската мечта
Този шанс й намира работа по-късно по целия свят. Паскал става и първият британски чернокож модел, който застава на корицата на Ел.
Докато моделства, името на Паскал е свързвано с едни от най-големите имена в модния бранш. Става част от ревютата на Chanel, Versace и Donna Karen. Скъпите дрехи и светският лукс са част от ежедневието й, а най-популярните по това време дизайнери я засипват с предложения за работа. Паскал се снима и за клип на Роби Уилямс към песента му "Милениум".
Докато е на върха обаче, Лорейн решава да се оттегли от лъскавата кариера и да започне да учи отново, за да се занимава с готвене. Вървейки все още по модния подиум, Паскал се записва на готварски курсове, за да разбере дали друга професия ще я направи по-щастлива. Заедно с готвенето тя се отдава още на хипнотерапия и интериорен дизайн. Накрая започва дълъг кулинарен курс в Академия "Лийт" и осъзнава какво наистина трябва да прави. Готвенето е неината страст. По-късно признава, че причината да промени професията си е бил нейният апетит.
"Когато си модел, трябва постоянно да следиш килограмите си и не може да си позволяваш да ядеш всичко, което обичаш. В един момент реших, че съм прекалено гладна и се отказах от модния подиум", споделя в едно от изявленията си готвачката.
Готвенето
пасва като
"стар чифт дънки",
както се изразява самата тя. След като получава диплома, стажува в няколко лондонски ресторанта и разбира, че мястото й не е там. Обожава сладкарството. За това през 2009 г. отваря собствен магазин за кексчета - "Пекарната на Ела". Междувременно продължава и образованието си по кулинарно изкуство в Thames Valley University.
Важно място в
живота на Лорейн

заема благотворителността, насочена най-вече към деца. Заради тежката съдба, която е имала, Паскал се старае да помага на момчета и момичета в неравностойно положение. Красавицата е част от няколко благотворителни организации, сред които ТАСТ, най-голямата организация за дарения и помощ в Лондон. Изготвя дори филм, посветен на приемните грижи и изоставените деца.
"Вярвам, че приемната грижа е Пепеляшка в света на грижите. Правя този филм, за да дам по-голяма светлина и да насърча повече хора да се насочат към тази възможност", обяснява Лорейн.
През януари 2011 г. Паскал започва свое телевизионно предаване за сладкарство "Сладката Лорейн" и публикува книга с рецептите от шоуто. То има огромен успех, за това тя прави нова по-обща поредица "По пантофи с Лорейн Паскал". И двете могат да се гледат и у нас по 24 kitchen.
В предаванията си Лорейн показва на зрителите колко лесно могат да приготвят храната си от изцяло свежи продукти за по-малко време, отколкото предполагат. Тя е високоспециализиран майстор-сладкар с години опит, натрупан в едни от най-успешните ресторанти във Великобритания.
Лорейн е специалист в печенето и създаването на всеки възможен десерт.
В "Сладката Лорейн" показва както стари любими рецепти, така и нови версии на модерни класики, техники и готварски тайни при печенето.
Лорейн има дъщеря на име Елла от известен полски музикант, но през 2000 година двамата се разделят. На малкото си момиченце Паскал кръщава и популярната си сладкарница в Лондон, намираща се в един от най-колоритните райони на града Ковънт гардън. Рецептите на бившия супермодел вдъхновяват всички - и по-предпазливите, и по-опитните готвачи.

Любимата й рецепта:

Крем брюле с маскарпоне и джинджифил

Необходими продукти:

450 мл течна сметана
4 100 г маскарпоне
4 1 ванилия
4 10 см пресен джинджифил
4 6 жълтъка
4 60 г светлокафява захар
4 4 с.л. бяла захар

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете сметаната и маскрпонето и ги оставете да кипнат. Добавете фино настъргания обелен джинджифил и дръпнете сместа от огъня. Оставете да изстине. В купа разбийте жълтъците със захарта. След това добавете сметановия крем и бъркайте. Пресипете сместа в каничка и разпределете в огнеупорни купички. Поставете купичките в дълбока тава и я поставете във фурната. Налейте гореща вода в тавата, за да се изпекат кремовете на водна баня. Печете на 150 градуса 30 минути. След като кремът се охлади след изпичането, го поставете в хладилника поне за 1 час. Върху всеки крем разпределете равномерно по 1 с.л. бяла захар. С помощта на газова горелка карамелизирайте захарта.