Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

от Албена Янева

Екзотична идея е служебният кабинет да стане редовен. Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Така коментира политическата ситуация в страната служебния премиер Стефан Янев преди минути във Варна. 

Стефан Янев призова да не се спекулира с трагичния инцидент с падналия изтребител. Той ще присъства на военноморско учение „Бриз 2021“, в което участват над 2000 военнослужещи от 14 държави с 30 бойни и спомагателни кораби. „Нека да не спекулираме, разследването продължава, това, което е изнесено до момента е информация от първата комисия, която е разследвала авиационен инцидент. Има още следствени мероприятия”, добави още Янев.

Министър-председателят  е във Варна  за участие в Националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2021“.

В 8.30 часа премиерът Янев прие почетния караул на Морската гара в града, след което от борда на кораб "к-н I р. Димитър Добрев“ ще наблюдава демонстрациите в рамките на учението - преодоляване на последствия от инцидент с търговски кораби в националните морски пространства, операция по спасяване на бедстващи хора на море, ликвидиране на нефтен разлив и други.

В планираното учение участват 14 държави с 30 бойни и спомагателни кораба и катери, три самолета, осем вертолета и 2 065 военнослужещи от ВМС на Албания, Белгия, България, Великобритания, Грузия, Гърция, Испания, Италия, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Украйна, Втората постоянна военноморска група на НАТО и Втората постоянна противоминна група на НАТО от силите за отговор на алианса. Учението се провежда за двадесет и пети път. Целта е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите страни, чрез отработване на съвместни задачи и водене на широк спектър от бойни действия на море в операция за осигуряване на морската сигурност в региона.