Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

250 кг канабис откриха полицаи в нарколаборатория при акция в санданското с. Любовище и други 380 кг в нива с капково напояване.

В землището на селото е открита нива със засадени около 129 бр. тревисти растения. Нивата е била с изградено напояване, а след направен полеви тест засадените в нея растения са реагирали положително на канабис с общо тегло около 380 килограма.

В хода на операцията, в новострояща се сграда в комплекс с къщи за гости в с. Любовище, от полицейските служители е открита и нарколаборатория за отглеждане на марихуана, оборудвана с всички необходими съоръжения за производството на наркорастителността. В помещението са намерени около 555 бр. канабисови растения с общо тегло около 250 килограма и около 390 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 52-годишен мъж от гр. Мелник.

От полицейски служители на РУ-Петрич, в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Горчевица, землище на с. Скрът, са открити около 123 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Тяхното общо тегло е около 154 килограма.

В хода на операцията е проверена и къща с прилежащо към нея дворно място в с. Струмешница, общ. Петрич. Намерена е около 0,77 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, а със заповед за задържане до 24 часа е задържан 60-годишен мъж, обитаващ жилището.
По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.