Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

Слави Трифонов налага волята си при положение, че народът дори не му е дал властта. Зависимостта му от Ахмед Доган и ДПС е очевидна. Партията „Има такъв народ“ е инженерингов проект. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред БГНЕС.

„Трифонов е един стандартен популист, а популистите, както много пъти съм казвал, не са демократи. Популистът Трифонов налага собствената си воля, хора, виждания и приоритети, при положение, че народът не му е дал тази власт. Това е популизъм в действие“, каза Плевнелиев.

Отбеляза, че през последните години популизмът у нас процъфтява не на последно място и заради политиката водена от президента Румен Радев.

„Няма никакво логично основание, един популистки лидер като Трифонов, който не е казал и едно изречение, а говори с народа чрез Фейсбук, без да го погледне в очите, да е първа политическа сила. Това е защото се гласува по метода проба-грешка. Непрекъснато търсим някакви месии, което разгражда демокрацията“, посочи той.

Плевнелиев посочи, че единственото нещо, което Трифонов е направил е стартирането на незаконен референдум с три откровено противоконституционни въпроса, с което е взривил върховенството на закона.

Зависимостта на Слави Трифонов от Ахмед Доган и ДПС е очевидна, подчерта Плевнелиев и припомни: „През годините Доган е давал интервюта единствено и само за Слави Трифонов. Моето влизане в политиката през 2009 г. се дължеше на желанието да се спре разпределението на порциите и баниците от Доган, което той оповести публично не къде да е, а в шоуто на Слави Трифонов. Никога няма да забравя как още тогава той и сценаристите му излъчваха сигнала „Браво“, „Ашколсун“ – ето това е силен лидер“.

„Погледнете как е създадена телевизията на Трифонов, кои са неговите спонсори. Как така стана, че за една седмица тя получи при всички кабелни оператори в България 78 канал, като че ли някой много мощно се намеси, за да се случи това нещо“, заяви бившият държавен глава.

„Проектът на Трифонов е инженерингов, подобно на този на Бареков. Между тях няма разлика. Стана ми тъжно, когато видях колко агенти на ДС се юрнаха да се изявяват като говорители на „Има такъв народ“, как щели да бъдат първа политическа сила и как щели да оправят България. Защото това е поредният инжинерингов проект отново от онези, които са учели не къде да е, а в Москва как се правят подобен тип проекти“, каза Плевнелиев.