Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рашков ще разпитва Борисов. Дали да го пусне да си тръгне?

Привържениците на ГЕРБ обвиняват Бойко Рашков в репресии, но аз съм на диаметрално противоположно мнение – това репресии ли са? Бълха ги ухапала. Вместо да сплашат герберската мафия, тези леки плесници с дамска ръкавица само й качват адреналина.

Едно време какви репресии имаше…

Но никога не е късно, особено ако предстоят трети поправителни избори. В такъв случай е направо задължително. Плахите репресии само ти докарват белята, все едно да плеснеш Кубрат Пулев с мека китка, а в отговор той да те вдигне 2 метра над земята с ъперкът.

Ето например сега Бойко Рашков вика Бойко Борисов на разпит. Силно подозирам, че ще го държи 30 минути и после ще го пусне да си тръгне. А не трябва! Пусне ли го, на другия ден Б. Б. може да се озове в Дубай и от там да субсидира поне 10 години затваряне на Орлов мост с милиардите от чекмеджето. Ако пък обединят усилията си с Васил Божков и Пеевски – спокойно могат

да затворят и метрото, и автомагистрала “Тракия”, и небето

за полети, и фарватера по черноморското крайбрежие.

И което е най-немислимото, да блокират пътя София – Перник. В такъв случай Перник ще дойде пешком с винкелите, за да промени хода на българската история.

Вярно, Б. Б. вече е депутат и има имунитет, но вече има и парламент, който копнее да му свали имунитета. Може би Рашков трябваше да изчака, докато парламентът се събере и се настани по-удобно във фотьойла, и чак пък тогава да примами Б. Б. в опасната сграда. Сега само го предупреждава и му дава поне седмица преднина.

Но кой съм аз да давам акъл, има си експерти. Докато Б. Б. е пуснат под гаранция, някой може спокойно

да подпали Райхстага, т. е. старата сграда

на Народното

събрание. Бившият Партиен дом трудно гори – вече го палихме. Но старата сграда ще лумне като факел с този стар гредоред и тази гузна съвест.

На другия ден Рашков ще може с чиста съвест да прибере на топло заподозрените пиромани - Бойко Борисов, Георги Харизанов, Тома Биков, Томислав Дончев, Цвета Караянчева и така нататък, та чак до кмета на Симитли.

Тогава вече Слави ще ги бие на изборите със 120 процента, ще прогони мутрите, ще даде власт на полиглотите и най-сетне над българската земя ще се възцари щастие и просперитет.

Но историята много обича да си върти задника. Попадне ли зад решетките, рано или късно

Борисов ще влезе в ролята на Нелсън Мандела,

който прекара 27 години от живота си в затвора на остров Робен до южноафриканското крайбрежие. А после се завърна на бял кон, за да сложи край на апартейда и да стане първият чернокож президент на ЮАР.

За да има поетична истина, Борисов и неговите съратници непременно трябва да си карат присъдите на остров Света Анастасия, който преди демокрацията се наричаше Болшевик. Този остров има огромен духовен потенциал, който не се използва достатъчно.

Още след Деветоюнския преврат от 1923 г. там са настанени 132-ма комунисти и земеделци. След атентата в “Света Неделя” през 1925 г. островът приема още 90 курортисти от левия спектър. Но само 10 години по-късно там са интернирани превратаджиите Кимон Георгиев и “кървавият” Александър Цанков, макар и при по-луксозни условия. През 1940 г. островът отново става затворен курорт за евреи и други съмнителни лица.

И аз имам спомен от там. През 1970 г. като студент участвах в едно масово преплуване от брега до острова в чест на мъчениците. Малко съм разочарован, тъй като не дадоха поне по една грамота. За преплуване на Дунава в чест на Баба Тонка даваха, а за доста по-дългото плуване до остров Болшевик – не.

Преплуването бе в памет на 43-ма политически затворници,

които през 1925 г. бягат с 2 гребни лодки и се спасяват в Истанбул, а от там – в СССР. Спестиха ни обаче, че накрая завършват в Сибир. Това е историческа поука за герберите – ако ви затворят на остров Света Анастасия и ако решите да бягате с яхтите, в никакъв случай не търсете убежище при Путин! Той първо ще ви приеме, но после ще се сети за “Южен поток”. Спасете се в Дубай – там е по-скъпо, но по-топло в сравнение с Колима, където урината замръзва още във въздуха.

Ако, да речем, Борисов изкара 10 години (примерно) в затвора, малко по малко ще се превърне във великомъченик. Междувременно световната общественост ще се вдигне на крак да иска

свобода за българския Едмон Дантес (граф

Монте Кристо)

Лично Ангела Меркел ще се яви с плакат пред българското посолство в Берлин. Борис Джонсън ще се остриже нула номер. Ердоган ще пусне бежанците. Тръмп ще кръсти на негово име поредното си игрище за голф.

Ако, да речем, през 2031 г. Бойко Борисов излезе от затвора, вероятно ще се е вталил като Махатма Ганди. Нищо чудно дотогава Светият синод да го е канонизирал. С хлътнали бузи, дълбоки очи и невидим ореол над главата, той ще каже пред камерите: “Моят живот е моето послание!”.

После ще целуне няколко бебета в ръцете на младите герберски майки, ще свали обувките и ще тръгне бос като Ганди на мирен поход, съпроводен от своите верни апостоли.

Естествено, че походът ще се движи по култовата магистрала “Тракия”. Хиляди блокирани автомобилисти ще зарязват колите си и ще продължават пешком с новия Спасител. След седмица здравословно движение, изпосталели и духовно пречистени, те ще навлязат триумфално в София, за да разпънат палатки върху жълтите павета.

Между палатките ще сноват отчета с менчета светена вода и ще ръсят за пречистване и спасение на душите. Още на третия ден в палатките ще започнат да стават чудеса. Сляп ще прогледа, сакат ще хвърли патериците, Мая Манолова ще стане брюнетка.

Арестувайте го! Стига с тези плахи закани, народът иска дела, иска и шоу. Иска някой да бъде разпнат, за да го види как ще възкръсне.