Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Зафиров
Атанас Зафиров

Възможен вариант е, ако БСП получи мандат от президента Румен Радев за съставяне на правителство, да предложи служебният кабинет да стане редовен. Това заяви зам.-председателят на партията Атанас Зафиров в отговор на идеята на Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!", отправена публично вчера.

Този вариант и как да се действа обаче щели да се обсъждат следващата неделя, когато щели да се съберат всички колективни органи на партията, уточни той пред Нова телевизия.

БСП отново е трета политическа сила, а във вторник лидерът ѝ Корнелия Нинова каза, че този път партията няма да връща веднага мандата, а ще опита да предложи кабинет.

"Няма да поoкрепим предложеният от ИТН кабинет и причините за това са две - начинът, по който беше преoложен кабинетът и приоритети, които бяха предложени, ако изобщо можем да говорим за някакви приоритети", коментира Зафиров. 

"Ние водим последователна битка със задкулисието и паралелната държава, а начинът, по който беше предложен този кабинет, отговаря точно на задкулисието. Навремето имаше въпрос „Кой предложи Пеевски”. Сега бих попитал „Кой предложи Василев за премиер”. Не става ясно на какъв форум е взето това решение. Не става ясно и кой застава зад него", каза още той и допълни, че ако Слави Трифонов беше предложил минали мандат Василев за премиер, резултатите му сега щели да бъдат различни.