Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Бойко Рашков

Бившата шефка на парламента Цвета Караянчева е заплашила с уволнение директора на МВР в Кърджали заради акция срещу купуването на гласове. Това обяви служебният вицепремиер Бойко Рашков.

"Провеждаме полицейска операция в Кърджали и областта заради данни, че служители в държавните горски стопанства дават или не дават дърва за огрев и това решение се взема от това дали ще гласува за ГЕРБ или не. И когато предприехме действия, по телефона на областния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на Народното събрание със заплаха, че няма да остане на поста си. Имам доказателства за това", заяви Рашков.
"Заплахи, закани... Един кандидат за депутат заплашва с уволнение директора на МВР. И точно тези хора искат да се връщат на власт. И това е заявката - не преследвайте нашите представители, защото ще ви уволним. И директорът на държавното горско стопанство си позволява да дели хората на такива, които ще гласуват за ГЕРБ и на такива, които няма да гласуват за ГЕРБ. За първите има дърва, за вторите няма", каза Рашков.
Акция е проведена и в Кирково, обяви той. Задържани са местният горски директор и бизнесмен, свързани с ГЕРБ. Рашков припомни, че кметът на Гурково и синът му са задържани за изборни престъпления. "Те са активисти на ДПС", покочи вътрешният министър.
"Работи МВР и ДАНС. Те също са подали 32 сигнала до прокуратурата, по които са образувани досъдебни производства", каза Рашков.
1000 сигнала са подадени от граждани два дни преди изборите на 4 април, а сега сигналите са 6 хиляди.
Той цитира и данни от доклад на АДФИ във връзка с Комисията по хазарта. Там има е за непостъпили 556 млн. лв. заради бездействие на длъжностни лица.