Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Само на няколко минути от историческия площад “Испания” в Рим се намира новата галерия на Българския културен институт в Италия. Разположена в стара историческа сграда, галерията е място, в което българското изкуство има своя витрина.
Да си част от световния контекст и пазар на изкуство е привилегия на държави с устойчиви постижения на артистичната сцена.
В новото арт пространство в момента е представена фото изложба, запечатала преживяването “Плаващите кейове” на Кристо и Жан-Клод. Събитие, което остава историческо в изкуството на XXI век и подготвящо публиката за нова среща с последната творба на най-известния български артист в света Кристо - Опаковането на Триумфалната арка в Париж през есента, отбелязва италианската преса.
Новата галерия в сърцето на италианската столица е спечелена дългогодишна битка за екипа на БКИ в Рим и директора Жана Яковлева. Успех за България и Министерство на културата.
Какво по-голямо достижение за страната ни от възможността да бъде представяно българско изкуство на място, заобиколено от паметници на европейската култура.