Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Велислав Минеков
Велислав Минеков

Злоупотребите са ужасяващи, казва министърът на културата в служебното правителство Велислав Минеков в ефира на Нова тв, визирайки проекта за Ларгото. Според него кражби има във финансовите корекции. Минеков сезира за това не само българската, но и европейската прокуратура. „Кога съм казал, че Ларгото е законно?", попита той в ефир, споменавайки за публикация в културен сайт, която е гласяла това твърдение. "И аз бих се чудил, трябва да съм ненормален да го направя“, допълни той.

"Винаги си мисля, че санкцията трябва да е насочена към извършителите", коментира Минеков. Сега всички ще платят санкциите, защото в един етап са мълчали, допълни той.

„Нека прокуратурата ви запознае с цялостния доклад. Там е ясно описано кой какво е свършил“, казва служебният министър на културата. „Ларгото и целия този случай е беззаконие и корупция“, смята той. Допълва, че ако трябва да връщат пари на ЕС, те ще излязат от бюджета.

"В момента фейсбук тролове са качени вече на 50 лв. на ден", обяснява той, коментирайки негативните коментари в социалните мрежи. Смята, че те се купуват от тези, които са напът да загубят изборите. „Няма да има отърване от такива тролове. Където е нужно, ще отговаряме.“